Gå til sidens hovedinnhold

1957 Chevrolet Bel Air: Se hva som dukket opp på låven!

Her har en av historiens største bilklassikere stått gjemt.

Ikke bare er dette en 1957-modell Chevrolet – en billegende i seg selv.

Dette er i tillegg en todørs Hardtop i den fargen mange mener er den aller flotteste - sort. Da kommer nemlig aluminiumspanelet på bakskjermen og all den overdådige krommen virkelig til si rett.

Det var det positive ...

Der stopper nok også det positive ved nettopp denne bilen. Dessverre.

Bortsett ifra at den faktisk er til salgs da, om du – som mange andre -ønsker deg et eksemplar. Den ligger på den amerikanske auksjonssiden ebay.com.

Bilen bærer preg av å ha stått uten omsorg lenge. Motor og girkasse mangler, den er ikke komplett og rust finnes absolutt. Dette er rett og slett ett skikkelig prosjekt.

Akkurat hvor lenge den har vært lagret sier ikke historien noe om.

Mangler motor og gir

Klikk her for å se hele annonsen.

Hvor motoren, hvilken motor og hvor girkasse har tatt veien vites heller ikke.

Bilene kunne leveres med en rekke girkasse- og motoralternativer. Det bør gå an å finne ut hva som har vært originalt på denne bilen, men å få den med matching numbers er nok bare å glemme.

Det følger med en del deler. Blant annet grill, en ekstra frontfanger og originale fenderskirts (deksel over bakhjulene – for den som måtte lure), bremseservo og diverse deksler og andre småtterier.

Vinn en splitter ny Chevrolet Spark LTZ her

Ikke håpløst

Denne krever naturligvis en god slump med både jobb og deler – og dermed penger – for atter å oppstå i sin fordums glans. Trøsten er at det aller, aller meste av deler kan skaffes til disse bilene.

Chevrolet Tahoe: Du er litt King-Kong bak rattet i denne

Den er absolutt slik at den fortsatt kan reddes - og vi håper det kommer en ny eier inn i bildet for å ta vare på klassikeren. Det siste ser det ikke ut som vi skal trenge å bekymre oss for. 24 interessenter har til nå gitt bud på bilen.

Mange byr

Prisen har kommet opp i 6000 dollar i skrivende stund. Det tilsvarer ca. 35.000 norske kroner – og er slett ikke noen upris for en -57 Bel Air Hardtop, selv om behovet for omsorg og kjærlighet er stort.

Priser på både 40.000 og 50.000 dollar er slett ikke uvanlig på fine biler – altså rundt 300.000 kroner – på det internasjonale markedet.

Les også: Skjøt bilen sin da den nektet å starte

Artikkelen er først publisert på broom.no. Les også:

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken