Gå til sidens hovedinnhold

Fin forsmak

Philly-gutter med lekker oppvarming.

Chiddy Bang
The Preview
EMI

Hvis du synes pressebildet hinter om at Chiddy Bang er en alternativ rapgruppe, så tok du hintet. 20-åringene Chidera «Chiddy» Anamege og Noah «Xaphoon Jones» Beresin (som spilte på Oslo Live i sommer) traff hverandre på college, og ble kjent for å låne fra populære indiepop- og rockeartister fremfor soul, R&B og hip-hop. Gimmicky? Kanskje, men Chiddy kan rappe, kompisen kan produsere og sammen har de gode ører for låter som funker.

På «Opposite of Adults» chopper de opp MGMT-hitsingelen «Kids» på en stilig måte, og kombinerer det med et catchy hook hvor de sier «kids» uten å kopiere originalen. Kreativiteten fortsetter på åpningssporet, i samarbeid med Pharrell fra N.E.R.D. og The Neptunes, og «Here We Go» med et freidig sangrefreng fra Q-Tip.

Litt svett blir det dog noen ganger. «Truth», hvor Noah låner fra Passion Pits «Better Things» blir for meget, mens Chiddy – selv om han altså kan rappe – kan irritere med simple med linjer som «used to dress plain / now we’re on the plane» og «got you puzzled like the crossword».

Men det er pirkete. Chiddy Bangs oppvarmer til sitt kommende offisielle debutalbum fortjener et sterkt terningkast 4. Kjøp skiva.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken