Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg er skyldig

Rihanna vitnet aldri og ekskjæresten Chris Brown slipper fengsel.

(SIDE2): Sangstjernen Rihanna rakk aldri å vitne mot ekskjæresten, da saken var oppe foran en dommer i Los Angeles mandag kveld norsk tid.

Årsaken er at Brown og hans advokater inngikk et forlik med aktor. Dermed slipper Brown fengsel, mot at han gjør 180 timer samfunnstjeneste hjemme i Virginia. Han må også delta i et program for å lære å håndtere sinnet, melder rollingstone.com.

– Skyldig
Avtalen innebærer at Brown også erklærer seg skyldig i overfallet.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden akkurat nå!

Rihanna møtte i rettsbygningen, men en time før hun skulle i vitneboksen, ble partene enige om å holde saken utenfor rettssystemet. Hun skal ha fått greie på avtalen etter at den var inngått, klokken 12.30.

Les også: Rihanna må vitne

Fem års prøvetid
I tillegg til samfunnsstraffen har Brown fem års prøvetid. Bryter han vilkårene, risikerer han fire år i fengsel. Ifølge Rihannas advokat Donald Etra, fikk Chris Brown valget mellom 180 dager samfunnstjeneste eller det samme antallet dager i fengsel.

De to ekskjærestene har ikke lov å ha kontakt med hverandre fram til Brown er formelt dømt i august. Dommeren vurderer da å endre på forbudet, men for nå og dermed automatisk de neste fem årene, kan ikke Brown komme nærmere enn rundt 50 meter fra Rihanna.

Sterke bilder
Det var Grammy-kvelden 8. februar i år at Brown skal ha banket opp kjæresten i en leid Lamborginhi. de to skal ha kranglet om en sms Brown skal ha fått fra en annen kvinne. Bildene av en sterkt forslått Rihanna gikk deretter verden rundt, noe Browns advokater mente var grunn for å frafalle saken, ettersom bildene må ha blitt lekket fra politiet.

Brown selv har siden nektet for å ha slått Rihanna, også foran en dommer, og la også ut et videoklipp der han indirekte kalte seg forfulgt av dem som ikke liker ham.

Les saken: – Jeg er ikke et monster

Hadde det blitt rettssak, risikerte Brown mer enn fire og et halvt år i fengsel.

Kommentarer til denne saken