(SIDE2) : Rød løper, champagne og kjendiser er synonymt med en motevisning – og tirsdag kveld fikk Side2 en smakebit på den kommende Oslo Fashion Week da Maggie Wonka viste sin kolleksjon for høst- og vintersesongen.

Se bilder av kolleksjonen og gjestene nederst i saken!

Kjolemenneske
Christel Alsos satt på første rad og gledet seg til visningen. Artisten har brukt Maggie Wonkas kjoler ved flere anledninger, sist var på Spellemann.

- Hun har utrolige mange fine klær, spesielt kjolene har jeg lyst på. Jeg er et skikkelig kjolemenneske, sier Christel til Side2 etter endt visning.

Hverdagsglamour
Cecilie Juvodden har en egen filosofi for sin design og det er å skape litt hverdagsglamour for kvinner.

- Jeg vil skape klær som gir og ikke tar fra kvinnen, sier designeren til Side2 etter at bursdagssangen er sunget. Hun feirer 40 år med en helt ny signaturkolleksjon som har fått navnet «Maggie by Cecilie Juvodden».

- Den er litt dyrere og litt mer eksklusiv da det er færre klær i kolleksjonen, forteller Cecilie som har tatovert inn logoen for merket i korsryggen som en bursdagsgave til seg selv.

Christel Alsos falt for nettopp de litt mer glamorøse silkekjolene i duse farger som lilla, grått og svart.

- Det er kult at Cecilie lager klær som folk faktisk kan bruke, men at en samtidig får den eksklusive følelsen. Jeg likte spesielt godt de mørke fargene i kolleksjonen, jeg trives best i de duse høst- og vinterfarger, sier Christel.

Unicef-prosjekt
Cecilie Juvodden viste også t-skjortene hun har designet til både barn og voksne til inntekt for Unicef. Små, gjennomsiktige barneføtter som kryper opp mot hjertet og blir sterkere for hvert skritt, med logoen «Future» printet på.

- Barna er vår fremtid, uten dem så er det ingen fremtid. Det var da det slo meg at Future måtte stå på t-skjortene, sier Cecilie om kolleksjonen.

Generalsekretær i Unicef, Kjersti Fløgstad, satt på første rad og hun var svært fornøyd med resultatet.

- Dette var helt fantastisk flott. Cecilie er et så engasjert menneske, så jeg visste det ville bli veldig bra da vi startet samarbeidet, sier Kjersti Fløgstad til Side2.

Det er første gang en norsk designer samarbeider med Unicef, den danske designeren Malene Birger har tidligere kreert t-skjorter for organisasjonen.

Se bilder av kolleksjonen og gjestene nederst i saken!

Les mer om mote her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!