Gå til sidens hovedinnhold

Så blått er de rikes vann

Denne strandeiendommen på Nesøya koster det hvite ut av øyet. Men vannet er i alle fall blått.

Du har helt sikkert gjort det. Solgt et hus eller en bil, altså. Da kjenner du også til hvilke fristelser som dukker opp når du skal lage annonsen.

SELGE BOLIG?Sjekk Meglerguiden

Skal vi skryte på oss litt her, jukse bitte litt med utsikten der? Det er viktig at akkurat min annonse skiller seg ut, og at folk biter på.

Selvfølgelig er det beste salgstrikset å senke prisen - men det vil vi jo ikke.

Se på bildet i Finn-annonsen for denne villaen til nesten 13 millioner kroner på Nesøya i Asker. Vannet er så blått, så blått. Det ser nesten ut som det er hentet fra Hellas-sidene i en reisebrosjyre. Selv i oversikten over eiendommer på Nesøya, er det lille bildet med knall blåfarge et naturlig blikkfang som gjør at nysgjerrigheten pirres.

Nettavisen har tidligere skrevet om hvordan boligkrisen ga støtet til kreative annonsegrep: Se meglernes nye salgstriks

Regn med at også mange av bildene på Finn.no er flikket på, selv om det ikke fremstår like påfallende som her.

Med Photoshop og andre dataverktøy er det mulig å fikse annonsebildene ganske grundig. Du kan fjerne høyspentmaster og annet ræl som ikke akkurat hever verdien på eiendommen din.

Det kalles manipulering. Dette er ikke å anbefale, da potensielle kjøpere nok vil oppdage masten likevel lenge før de skriver kontrakt. Det slår fort tilbake på selger, som fremstår som dum, uærlig, eller begge deler.

Justering av bildet derimot, som for eksempel å forsterke farger er helt greit. Og det gjøres mye, skal en tro formann Christian Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund.

- Det er helt greit så lenge det ikke avviker fra slik det faktisk kan se ut, sier han, og trekker som eksempel frem et bilde der man kanskje gjør himmelen mer blå enn den faktisk er den dagen bildet blir tatt.

Han mener alle bilder, også de tatt av profesjonelle fotografer, blir påvirket i større eller mindre grad før de havner i anonsen.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken