Gå til sidens hovedinnhold

Mannen alle lurer på hvordan ser ut

Men kvinner er lite tilfreds over at dette skal ligne sexsymbolet.

(SIDE2:) Den erotiske romanen «Fifty Shades of Grey» blir stadig mer populær, og amerikanske kvinner drømmer om hovedpersonen Christian Grey. Men naturlig nok vet ingen hvordan han egentlig ser ut.

Nå har en professor laget denne tegningen av romanfiguren. Det får leselystne til å rase. Kvinner foretrekker nemlig å skape sine egne bilder av kjekkasen.

- Vil ikke ødelegge fantasier
Tegningen av Grey er det første bildet som er blitt laget av hovedpersonen. Ved hjelp av samme teknikk som politiet bruker når de lager fantomtegninger, har professor Faye Skelton ved «The University of Central Lancashire», laget et bilde av Grey.

Hun har snakket med 12 kvinner som har lest bøkene, og brukt deres beskrivelser for å skape tegningen.

Kvinnene mente generelt at romankjekkasen har skuespiller Patrick Dempseys øyne, og Brad Pitts kjeve.

- Vi ønsker ikke å ødelegge kvinners fantasi, men basert på et knippe utvalg av kvinner, er dette bildet leserne har av Christian Grey når de leser romanen, sier Skelton.

Hun mener også at Grey er veldig kjekk, men påpeker at folks tolkninger av utseendet hans er ulike.

- De fleste beskrivelsene har likhetstrekk med Hollywood-personligheter, noe som kan gjøre det enklere når de leter etter skuespillere til filmen.

Ikke enige
Det er imidlertid ikke alle som er glade for å ha fått et ansikt på Grey. Tegningen deles nå på ulike nettsider, og flere kvinner ytrer at de er svært misfornøyde med bildet. Misnøyen går hovedsakelig ut på at leserne mener at Grey er mye kjekkere enn hva som kommer fram på tegningen.

Romanene topper bestselgerlister i USA, og «Fifty Shades of Grey» er den første av trilogien om mr.Grey. De andre bøkene heter «Fifty Shades Darker» og «Fifty Shades Freed».

Forfatter E.L. James’ første erotiske bok har et salg på over ti millioner kopier. Dermed ble det den best selgende romanen på kort tid – og slår ut både Da Vinci-koden og Harry Potter.

Bøkene er spesielt blitt en snakkis blant kvinner i New York. Bokens erotiske vinkling, og den antatte sammensetningen av målgruppen for boken, gifte kvinner over tretti, har ført til at den er blitt omtalt som «Mammaporno». Det handler om Anastasia Steele og en ung forretningsmann, Christian Grey.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken