Gå til sidens hovedinnhold

Christian med full kontroll

Christian Stenseng (21) liker å ha kontroll og har på egenhånd skaffet platekontrakt. Men tiden etter Idol har ikke bare vært gøy.

(SIDE2): Det er en sliten Christian Stenseng Side2 møter på Clodeon på Bygdøy. Han kommer rett fra danskebåten, der han opptrådte på studentcruiset. Men trøttheten skyldes en påbegynnende forkjølelse og ikke en lang festnatt.

- Jeg la meg tidlig. Det ble litt mye for meg. Det blir på en måte om å gjøre å drikke seg mest full og den tiden er over for meg. Jeg syns det er mer hyggelig å sitte noen venner å prate, sier Christian, som føler han har vokst siden Idol-tiden.

- Helt sykt

Christians album skal etter planen slippes i februar eller mars. Men før den tid har han gitt ut to singler. Først ut er «Going Crazy» som kommer den 5.desember.

- Det er helt sinnsykt at jeg skal gi ut singel. Noen ganger tar jeg meg selv i å tenke at det er sykt, akkurat som nå, sier Christian og ler. Han har troa på at det kommer til å bli en hit på grunn av positive tilbakemeldinger. Men han er litt bekymra for alle han må konkurrere med siden singelslippet er rundt juletider.

Kontrollfreak?

Nå venter hektiske dager med intervjuer, promotering, konserter og jobbing i studio. Men Christian styrer de fleste avtalene selv, han liker å ha kontroll. Platekontrakten kom til ved at han dro til Bonnier Amigo med ferdig produsert singel, sine egne ideer og tanker rundt signeringsturneen. 21-åringen liker best å være sin egen manager.

- Jeg liker å ha kontroll, jeg har alltid vært sånn. Da kan jeg gjøre hva jeg vil og jeg lærer mye, men jeg er ikke manisk. Men framover kommer nok mye til å bli styrt av plateselskapet også.

Tung tid

Å bli kjendis i løpet av kort tid har ikke bare vært enkelt, påpeker Christian. Rykter og usanne mediaoppslag har gjort at han har blitt lei seg.

- Det har vært vanskelig å takle, jeg har vært mye lei meg.

Christian nevner eksempler fra at han har blitt kalt «rundbrenner» og at media ofte vrir på saker. Han forteller om da han var i Kristiansand og hadde vannkrig med noen venner og Jorun.

- Vannkrigen ble til oppslag som «Kjærligheten blomstrer». Det er egentlig mest irriterende, man burde kunne ha jentevenner.

- Det blir vanskelig å ikke bry seg, jeg vil ikke at folk skal ha feil inntrykk meg.

I slike situasjoner syns Christian det er godt å ha de andre 12 Idol-finalistene.

- Det er ingen andre enn de som kan vite hvordan det er, det er godt å kunne ha noen å prate med, sier han, og legger til at Cindy har blitt som en søster.

«Det blir vanskelig å ikke bry seg, jeg vil ikke at folk skal ha feil inntrykk»

Idol ga karriere

Christian tror aldri han ville vært der han er i dag hvis ikke det hadde vært for Idol-konkurransen. Da ville han heller ha jobbet med event eller noe innen media, mener han.

Christian blir stadig gjenkjent på gata og får ofte kommentarer, artisten har nemlig hatt et tett program siden TV-programmets slutt, og er så absolutt ikke glemt blant fansen. Etter sommerturneen med de andre Idol-deltakerne har Christian holdt konserter nesten annenhver dag. Men han kommer ikke til å bli en overlegen kjendis.

- Man må huske på at vi er skapt av media. Det blir viktig å være den samme.

Hva gjør deg glad?

- Det meste. Jeg blir glad av å få støtte av familie og venner.

Hva gjør deg trist?

- Enkelte dager blir det for mye og jeg føler jeg ikke strekker til. Når jeg må droppe en avtale og følelsen av å skuffe noen gjør meg trist.

Beste høstminne?

- Det er mange ting. Men det må være en gang da vi var seks kompiser på hytta på Geilo. Vi stod på ski, fyrte i peisen og det var veldig koselig. Det er sånne ting som jeg tenker på nå som jeg savner.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken