(SIDE2): Hva en kvinne har på seg sier mye om personligheten hennes, mener klinisk psykolog Jennifer Baumgartner.

Tanker skinner gjennom
- Klærne dine avslører det som foregår på innsiden. Tankene og følelsene dine skinner gjennom i skapet ditt - du må bare se etter, sier psykologen til Daily Mail.

Her er noen av stilene Jennifer mener sier noe om din personlighet:

- Det å bruke for mye smykker kan være et forsøk på å fortelle andre at du er rik, mens det egentlig antyder at du har finansielle problemer.

- For mye kløft handler om å ønske seg mer makt, og å ha kontroll, samtidig som det uttrykket et ønske om å bli sett på.

- Kvinner som knepper opp forteller sjefen at «feminitet betyr svakhet, ikke makt».

- Høye hæler kan få kvinner til å se mindre intelligente ut, samtidig som det kan gjøre dem mer selvsikre når de er like høye som sine mannlige kollegaer.

- Å kle seg i for store, og litt dvaske klær, kan være et tegn på skyldfølelse eller utmattelse. Om du er mor kan dette tyde på at du overidentifiserer deg med morsrollen.

- En ung jente som velger et kort skjørt kan være oppmerksomhetssøkende, mens en eldre kvinne som gjør det kan ha vansker med å akseptere at hun er blitt voksen.

Typiske feil
Psykologen er også en kleskonsulent, og beskriver også typiske feil som kvinner gjør når de hander klær.

For eksempel at mange faller i fellen av å kun kjøpe designerklær, å bruke kontorklær alltid, eller å rett å slett kjøpe for mye.

Et annet typisk problem er å sette seg fast i en type stil i en lengre periode enn fem år.

I boken «You Are What You Wear: What Your Clothes Reveal About You» råder Baumgartner den som har «satt seg fast» til å introdusere kontraster i garderoben sin.

For eksempel et gullbelte til et helsvart antrekk, eller noe annet som høye hæler i sterke farger.