(SIDE2): «Denne boken er tilegnet alle som noensinne har sett seg i badespeilet og foraktet speilbildet sitt, og ønsket at de kunne skru tiden tilbake og se ut og føle seg som de gjorde for ti år siden».

Unngå lidelse
Slik lyder bokens forord fra forfatteren, legen, kostholdsrådgiveren og treningsinstruktøren Christine Lydon. Bokas originaltittel er «Ten years thinner», på norsk heter den «Ti år tynnere» og er en detaljert plan over hvordan du kan se ti år yngre ut ved hjelp av riktig trening og kosthold.

En av mange slankemetoder som ikke fungerer? Vel, når man skal ned i vekt er det ofte individuelt hva som fungerer for den enkelte. Vi har imidlertid troen på denne metoden, som egentlig bare gir deg et nytt sunt kosthold og nye treningsrutiner ved å hjelpe deg å komme dit. En plan for hvordan du skal klare å tilnærme deg din nye livsstil.

Forfatteren lover at ved å følge hennes plan vil du unngå forsakelse, lidelse, matsug eller matematiske beregninger. Her er vi litt uenige, for som med alle livsstilsendringer må du nok forsake en del av de usunne vanene du har lagt deg til.

Hele livsstilsendringen til Lydon går ut på å kombinere sunt kosthold med 25 minutter trening hver dag og kostholdsplanen skal hjelpe deg tilbake til en naturlig forbrenning.

Dette er Lydons oppskrift:

1. De to første ukene av programmet er alle belgfrukter, soyabaserte matvarer, meieriprodukter, korn og andre høyglykemiske karbohydrater (poteter, tørkede frukter, alkohols også vider) forbudt.

2. I begynnelsen av uke tre gjeninnføres belgfrukter.

3. I begynnelsen av uke fire gjeninnføres meieriprodukter og soyabaserte matvarer.

4. I begynnelsene av uke fem blir utvalgte kornsorter og andre høyglykemiske karbohydrater gjeninnført.

De generelle retningslinjene går ut på følgende:

Spis ofte (Tre hovedmåltider og to mellommåltider per. dag)

Drikk ofte (3-3 1/2 dl klar væske)

Spis en full porsjon magert protein til hvert hovedmåltid

Spis minst en frukt og/eller grønnsak til hvert hovedmåltid.

Bruk utelukkende kaldpresset, ekstra virgin olivenolje til matlagingen.

Forfatteren er særlig opptatt av å spise proteiner og mener man ikke bør være bekymret for å få i seg for mye.

For å få i deg 20 gram protein kan du spise dette:
3 store glass melk
75 gram hvitost
50 gram parmesan
2 egg
80 gram kalkunbryst
100 gram indrefilet av okse, svin, kalv eller vilt
100 gram fisk
6 skiver grovbrød

Men det er ikke bare kostholdet som trenger å justeres, trening må også til.

Treningen du skal utføre i fase 1 (den første uken) er et treningsprogram på 20 minutter. Etter hvert avanserer du repetisjonene og antall ganger du trener i uken. Treningsprogrammet består av en øvelse for underkroppen eller under- og overkroppen kombinert, en øvelse for overkroppen, en øvelse til for underkroppen eller en kombinert øvelse og en mageøvelse.

(Kilde: «Ti år tynnere»)

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!