Google har utviklet, Apple har godkjent og siden torsdag har du kunnet bruke nettleseren Chrome på iPhone. Side3 har testet den nye nettleseren, og dersom du bruker Chrome på PC-en hjemme eller på jobb, er det et par gode grunner til å bytte ut Safari.

Enkelte nettsider rapporterer at i-versjonen av Chrome er noe tregere enn Safari, men vår erfaring er faktisk motsatt. Vi opplever at Chrome laster inn nettsider oppsiktsvekkende raskt, spesielt på trådløse nettverk.

Det rapporteres uansett om ganske små hastighetsforskjeller, men Chrome til iOS kommer nødvendigvis med et handicap. Apple tillater nemlig ikke at Google utvikler nettleseren med noe annet enn Apples Webkit-motor. Ingen andre enn Apple får heller tilgang til javascriptmotoren Nitro, noe som i utgangspunktet bør gi Safari fordeler.

Likevel er vi mer fornøyd med Chrome. Det er nemlig én ting som virkelig gjør en forskjell:

Nettleseren på andre enheter du logget inn på blir automtisk synkronisert med Chrome på iPhone.

Dersom du er blant de som gjerne sender lenker til deg selv med e-post til artikler du vil lese senere på bussen, vil dette være en svært kjærkommen funksjon. Med jevne mellomrom «lagres» fanene som er åpnet i Chrome med din pålogging, slik at de samme fanene er tilgjengelig på mobilen.

Du har naturligvis også tilgang til favorittsider, bokmerker og netthistorikk (som du forresten ikke skal være så redd for at dama sjekker likevel), og som med fullversjonen av Chrome kan du også søke rett i adressefeltet.

Siden dette er Google, søker den mens du skriver og foreslår nettsider og søkeresultat forløpende. Dette opplever vi gjør surfingen raskere, selv om mye av den samme funksjonaliteten finnes med googlesøk i Safari også.

En annen ting vi liker godt i Chrome er at vi nå kan søke etter tekst på den nettsiden du leser, en ting vi med jevne mellomrom savner i Safari.