HTML EMBED

Det skorter ikke på tabber fra missekandidater verden over, og sist inn i rekken føyes nå finalist Cindy Sabbe i Frøken Belgia 2014.

Under finaleshowet fikk modellen et spørsmål som konferansieren antar blir lett å svare på: «Hvor lenge er det siden første verdenskrig startet?».

Etter en kort tenkepause svarer hun «for ti år siden».

Og vips er Sabbe den mest kjente missekandidaten i Belgia, tabben omtales i landets små og store aviser.

Ifølge 7sur.be forklarer Sabbe at alt stresset rundt showet ble for mye å takle, og hun klarte ikke å tenke klart.

Hun har også kommentert blunderen på Facebook, og klandrer avisene for å lage nyheter av tabben.

Enkelte medier mener svaret er spesielt uheldig med tanke på at Belgia var et av landene som ble hardest rammet i første verdenskrig.

- Jeg tenkte hundre, men sa ti. Det er slikt som skjer, det er menneskelige å feile. Jeg synes det er beklagelig at avisene bruker dette for så skape sensasjonelle overskrifter, skriver hun.

Tabbe nummer to

Her kunne saken på mange måter vært avsluttet, men Sabbe forsøker å rette opp inntrykket med et intervju på belgiske TopRadio. Det gikk ikke spesielt bra.

For å sjekke hennes allmennkunnskaper, spurte programlederen henne om når den andre verdenskrig startet. Svaret var nok en gang svært unøyaktig.

- Det var for cirka 80 år siden, i 1944, svarte hun etter en stunds betenkningstid.

Så la hun til, uten å være flau over å ikke ha avgitt korrekt svar:

- Pluss minus fire år, det er jo en forbedring!

Cindy Sabbe vant for øvrig ikke konkurransen. Det ble 19-åringen Laurence Langen som til slutt ble kronet til Frøken Belgia. Hun kan også trøste seg med at hun verken er første eller siste miss som bommer. Og at hun, om historien har noe å lære oss, vil få mer oppmerksomhet enn selve vinneren.

«Alle i rommet er nå dummere av å måtte høre dette»

Erin Brady (25) fra Connecticut ble sommeren 2013 kåret til Miss USA, men det var missen til Utah alle skrev om.

Men ikke i positive vendinger.

Marissa Powell (21) fikk spørsmål fra en av dommerne om hva lave lønninger til kvinner i USA sier om samfunnet, og Powell liret av seg en serie fullstendig usammenhengende setninger.

Den uheldige missen tok dermed over stafettpinnen Miss South Carolina har hatt siden 2007 - som «historiens dummeste miss».

Her er hele svaret til frøken Utah:

«I think we can relate this back to education, and how we are ... continuing to try to strive to [epic pause] figure out how to create jobs right now. That is the biggest problem. And I think, especially the men are ... um ... seen as the leaders of this, and so we need to try to figure out how to create educate better so we can solve this problem. Thank you.»

Internett var raskt ute med å stemple 21-åringen, med bloggen Deadspin i spissen. Skribenten Timothy Burke var ikke nådig i sin kommentar, og skrev at det Marissa Powell svarte «er en av de mest sinnsvakt idiotiske tingene jeg noen sinne har hørt» og at «alle i rommet nå ble dummere av å måtte høre på det».

Se video av Marissa Powells svar her:

HTML EMBED

Det er likevel ingen misser som danker ut Miss South Carolina 2007.

Hennes mindre reflekterte svar er sett nærmere 60 millioner ganger på YouTube ...

HTML EMBED