Gå til sidens hovedinnhold

IT-gigant sjokkerer børsene

Bombe fra Tandberg-eier, kan komme til å senke hele it-sektoren på børsene i dag

Med sitt avvikende regnskapsår leverte Cisco, onsdag kveld norsk tid, resultatet for første kvartal av 2011.

Cisco slapp bokstavelig talt en bombe når de antyder at at de ikke forventer mer enn 3 - 5 prosent vekst i andre kvartal i 2011. Dette er en kraftig nedjustering fra tidligere antydninger om en forventet vekst på 13 prosent. Analytikernes første spørsmål er hvorvidt dette er et internt problem eller om det er basert på den globale økonomiske situasjonen.

Første kvartal 2011
Per aksje leverte selskapet et resultat på 0,42 dollar per aksje, en økning på 16 prosent fra første kvartal i 2010 og 0,02 prosent bedre enn forventet av analytikerne.

Før skatt hadde selskapet et resultat på 10,75 milliarder dollar, eller 62,88 milliarder kroner etter dagens vekslingskurs. Dette er en økning på 19 prosent fra første kvartal i 2010, skriver Cisco i en melding.

Selskapet viser til en vekst i alle forretningsområdene. Inntektene fra rutere økte med 13 prosent, mens inntektene fra switching økte med hele 25 prosent sammenlignet med samme periode i 2010.

Resultat etter skatt endte til slutt på 2,4 milliarder dollar, 14 milliarder kroner, opp 17 prosent fra samme periode i 2010.

Veksten til selskapet stammer i første rekke fra økt aktivitet og salg til offentlig sektor, mellomstore bedrifter, og tjenesteleverandører.

- Teknologiområdene for samhandling, videodistribusjon, datasenter virtualisering, trådløse nett og sikkerhet viser god fremgang i første kvartal. Virtualisering av datasenterene akselererer overgangen til 10 gigabit Ethernet. Salget av våre nye Unified Computing Systemer viser også sterk fremgang, skriver Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco. Norge.

Tandberg
- Det er spesielt gledelig å registrere at veksten innen videobasert samhandling akselererer. Integrasjonen av Tandberg i Cisco har vært svært vellykket, og vi opplever sterke synergier som resultat av denne integrasjonen, skriver Myrland.

Denne uttalelsen kommer til tross for svikt i bestillingene på produkter fra Tandberg på 500 millioner dollar neste kvartal.

Myrland sier videre at video også i Norge er den viktigste driveren bak veksten i salget av våre nettverksprodukter i første kvartal.

Apple tilnærming
I løpet av første kvartal har Cisco lansert en rekke nye produkter både for hjemmebruk og profesjonell bruk. I tillegg har Cisco utviklet applikasjoner til Ipad og Iphone for strømlinjeforme bruken av disse i jobbsammenheng.

Bedre enn forventet
- Cisco leverte solide resultater i et utfordrende kvartal. Selv om investeringsviljen i visse av våre forretningsområder har vært moderat, så beviser vårt arbeid og suksess i de områdene vi kan kontrollere og påvirke at vår strategi er riktig. Vår posisjon i markedet, inkludert kontinuerlig innovasjon, økning i markedsandel og operasjonelle utførelse, posisjonerer oss for fremtidig vekst og fleksibilitet mens vi forsterker vår rolle som en betrodd forretningspartner for våre kunder, skriver John Chambers, styreformann og administrerende direktør i Cisco, i en melding.

Cisco har levert marginalt bedre enn forventet, sier Bill Kreher, analytiker hos Edward Jones i St. Louis, til Bloomberg.

Til tross for dette raser aksjen i etterhandelen natt til torsdag norsk tid. Kurs fallet er på så mye som 15 prosent. en Cisco aksje koster nå 21,40 dollar.

Les flere saker på NA24.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken