Gå til sidens hovedinnhold

Cobain inspirerer ny film

Regissør Gus Van Sant har laget en film over livet til Kurt Cobain. Men han vil ikke vise selvmordet.

(SIDE2): «Last Days» ble første gang vist under filmfestivalen i Cannes i år. I helgen hadde den premiere i New York og Los Angeles. Michael Pitt spiller musikeren som gjemmer seg i sitt enorme hjem, vekk fra sin egen karriere, familie og dedikerte fans.

Columbine-drapene

Regissøren Gus Van Sant er mannen bak den skremmende filmen «Elephant» som er basert på den sanne historien om ungdomsdrapene ved Columbine i USA. Også i filmen før dette, «Gerry», lot Van Sant seg inspirere av riktige hendelser da han portetterte to haikere som strandet i ørkenen.

Nå har han tatt for seg Kurt Cobain, men filmen tar ikke mål av seg å finne svar om den legendariske rockeren. Filmen kommer heller med antydninger og observasjoner av denne type liv.

Imot syndebukk-mentalitet

Regissøren forklarer med at han ikke har tro på at ting bare har ett svar.

- Om det er slik, så liker jeg å tro at svarene kommer fordi vi trenger syndebukker. Folk vil ha svar på samme måte som de trenger en som kan stå tiltalt for handlingene. Det spiller ingen rolle om gutten eller jenten faktisk var ansvarlig for den kriminelle handlingen, så lenge du har noen å henge i treet, sier regissøren i et intervju.

Mystisk sorti

Tittelen til «Last Days» henspiller på den siste delen av Cobains liv. Regissøren synes den er fascinerende fordi vi vet så lite om den.

I kamp mot heroin tilbrakte han sine siste dager i ensomhet, før han tok livet av seg ved å stikke en pistol i munnen i 1994. Selvmordet fant sted i drivhuset i hans hjem i Seattle, og han ble ikke funnet før flere dager senere.

Det er ingen Nirvana-låter i filmen. I stedet bidrar Pitt med egenproduserte låter.

Foreløbig er det ikke satt opp norsk premieredato for filmen.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken