(SIDE2): Vendela Kirsebom (40) kom tilfeldigvis forbi H&Ms butikk midt i Oslo sentrum torsdag formiddag da de slapp årets designerkolleksjon. De aller ivrigste shopperne hadde stått i kø en times tid før dørene åpnet for Rei Kawakubo og Comme des Garçons kolleksjon for billigkjeden.

Se bilder nederst i saken!

Les også:Side2 tester Comme des Garçons

Valgte kjole
Vendela har ikke kjøpt noe særlig fra Comme des Garçons tidligere, men sier til Side2 at hun ikke kan la muligheten gå fra seg nå.

Programlederen for «Top Model» på TV3 valgte seg ut den svarte kjolen med utringet rygg og stramt korsettsnitt.

- Jeg synes denne var veldig fin. Det er første gang jeg ser kolleksjonen, men jeg synes reklameboardsene som henger overalt med alle de forskjellige antrekkene er skikkelig fine, sier hun til Side2.

- Prikker er jo deilig og det er det veldig mye av her, så nå må jeg løpe videre for å titte litt mer for alt forsvinner, ler hun.

Mest populær
Side2s utsendte blir nesten rent over ende av den mest ihuga shopperen - Jan Lam (31). Han hadde planlagt handlerunden i en ukes tid og sto i kø i de kjølige morgentimer. Jan skulle ha med seg nesten alt fra kolleksjonen. Men et plagg var det viktigste - kåpekjolen til 2700 kroner. Og den var det bare tre av. Men Jan løp inn og sikret seg den i rett størrelse.

- Denne er til kjæresten min, sier en andpusten Jan til Side2. Armene er fulle av kjoler, kardiganer, skjerf, hatt og dresser.

- Jeg er veldig stolt av at Comme des Garçons endelig har kommet til Europa. Merket er veldig stort i Japan og jeg så på TV derfra hva slags kaos det var og da tenkte jeg at jeg måtte være tidlig ute.

Jan forteller at klærne skal brukes til fest og viser fram en grå dress med mørkeblå striper til om lag 3000 kroner.

- Jeg regner med å bruke sju tusen kroner her i dag, sier den ivrige shopperen.

Rimelig design
Dette er den femte designeren H&M har samarbeidet med og merket er nok mer ukjent for nordmenn flest enn det Karl Lagerfeld og Stella McCartney var da de lanserte sine kolleksjoner. Men shopperne som hadde stått opp tidlige denne dagen ønsket seg designerklær til en rimelige pris og det fikk de.

NRK-profil Noman Mubashir (34) fant også veien til designslippet torsdag morgen. Noman har handlet hver gang H&M har sluppet sine designkolleksjoner, og er godt fornøyd med det han har funnet til nå.

- Det er helt fantastisk at Hennes & Mauritz kan gi oss designerklær til rimelige priser. Se på denne dressen til tre tusen kroner, den ville kostet det tredobbelte et annet sted, sier han til Side2 og viser fram de mange plaggene han hadde sikret seg.

- Oj, se på den frakken. Den var fin, sier han. En svart trenchcoat med kule snitt fanger programlederens blikk.

- Den blir litt Tin Tin-detektivaktig, ler han.

Kunstnerisk
Comme des Garçons og sjefdesigner Rei Kawakubo er kjent for spesielle snitt og kunstnerisk tilnærming til design. Sønnen til designer Ragnhild Karijord (hun har blant annet sydd kjoler til prinsesse Märtha Louise), Ruben Karijord Stokke (19), kom på designslippet - men han var ikke udelt imponert.

- Comme des Garçons inspirerer designere over hele verden med sine design. Den siste kolleksjonen hadde utrolig mye kult til gutter, stylingen med tre blazere oppå hverandre var unik og veldig typisk for merket, sier Ruben til Side2.

Selv var han ute etter en genser denne gangen, og den mørkeblå ullgenseren med rund hans valg.

- Dette er en veldig kjedelig kolleksjon i forhold til det Comme des Garçons pleier å lansere. Men det er selvfølgelig gøy at H&M samarbeider med store designere og får ut nye kolleksjoner hvert år, sier han.

(Se flere bilder nederst)

1180

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!