Gå til sidens hovedinnhold

Presset ut - får 220 mill.

Conan O'Brien får århundrets sluttpakke fra NBC.

(SIDE2:) Conan O'Brien er en populær nattevert hos NBC. Da Jay Leno annonserte at han ville gi seg med sitt Tonight Show som gikk tidligere på kvelden, var O'Brien derfor en naturlig arvtaker.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Men den siste tiden har vært et PR-mareritt for både kanalen NBC, Jay Leno og Conan O'Brien. Ingen av de to snakkevertene leverte så gode seertall som ventet i sin nye sendetid. Og i forrige uke ble det klart at NBC ville kutte Lenos nye show som går tidligere på kvelden enn før.

LES MER: Jay Leno tatt av skjermen
Sjekk Hughs selvbruningstabbe!

Ikke Lenos skyld
Problemet var bare at de hadde gitt hans forjettede sendetid til Conan O'Brien.

- Leno presser ut O'Brien, har vært omkvedet til andre komikere og talkshowverter på amerikansk TV. Mandag erklærte Jay Lenos medarbeidere at det ikke var sjefens skyld.

Og kort tid etterpå kom beskjeden. Conan O'Brien fristilles fra sin kontrakt med NBC. men det koster TV-kanalen.

Må dele pengene
Ifølge Reuters skal de ha betalt ham hele 40 millioner dollar eller 226 millioner kroner for å ta sin hatt og gå. Det er antatt at noen av disse kronene også vil tilfalle hans produsent og de andre som har jobbet med showet.

Dermed vil Jay Leno flytte tilbake til sin "vanlige" sendetid igjen.

Ifølge Reuters skal imidlertid O'Brien, som nå alle plutselig har begynt å se på, ikke trenge å sture for behandlingen. TV-selskapet Fox har allerede utttrykt sterk interesse for å få O'Brien med på laget.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken