Gå til sidens hovedinnhold

Juan Carlos trekkes inn i «svigersønnskandalen»

Nye avsløringer viser at spanskekongen fikk kopi av omstridte e-poster.

(SIDE2): Spanske El Mundo skriver mandag at kong Juan Carlos mottok kopi av flere e-poster mellom hans nære venninne, prinsesse Corinna zu Sayn-Wittgenstein, og hans bedragerisiktede svigersønn, Iñaki Urdangarin.

Avsløringen kommer etter at Urdangarins tidligere samarbeidspartner og medsiktede, Diego Torres, lørdag overleverte 197 e-poster til spanske påtalemyndigheter. E-postene avdekker samarbeidet mellom Corinna Sayn-Wittgenstein, som skal ha vært kongens elskerinne, og svigersønnen Urdangarin.

Corinna Sayn-Wittgenstein jobbet for å plassere Iñaki Urdangarin i styret for Laureus-stiftelsen, og i flere av e-postene hvor de diskuterer dette, vises det til kongen, og han er ofte satt som kopimottaker.

I den første av e-postene skriver Corinna at hun har vist representanter for stiftelsen Iñakis CV, og at de er svært interessert i å knytte ham til seg. Et annet sted forklarer Corinna at Iñaki vil få en lønn på 200.000 euro, og med en del tillegg kan han regne med at årslønnen vil komme opp i en kvart million euro - tilsvarende 1,8 millioner kroner.

Laureus-stiftelsen er en nonprofitorganisasjon som fremmer prosjekter knyttet til sport, og driver virksomhet i 16 spanske byer. Stiftelsen deler også årlig ut Laureus-prisen, en prestisjetung pris som gis til idrettsutøvere i ulike kategorier.

Inaki Urdangarin er gift med prinsesse Elena, datter av det spanske kongeparet.

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken