Gå til sidens hovedinnhold

Kongens elskerinne plaprer

... og gjør bare vondt verre for kong Juan Carlos.

(SIDE2): Ingen vil noen gang komme til å bekrefte at tyske prinsesse Corinna zu Sayn-Wittgenstein var kong Juan Carlos’ elskerinne, selv om forholdet har vært en velkjent hemmelighet i spansk presse i en årrekke.

Corinna havnet først i offentlighetens søkelys etter den famøse jaktsafarien i Botswana i fjor vår, en reise Corinna arrangerte og hvor kong Juan Carlos var deltaker helt til han i en fallulykke skadet hoften og ble sendt med fly hjem til Madrid for å bli operert. Da varte det ikke lenge før Corinna

Ba om unnskyldning
Spanskekongen møtte sterk kritikk for å dra på luksusferie midt i en tid hvor spansk økonomi var i krise og arbeidsløsheten steg kraftig - og kritikken førte til at kongen gikk offentlig ut og ba om unnskyldning.

Siden ble det stille om Corinna, som flyttet fra Madrid til Monaco, helt til navnet hennes ble dratt inn i bedragerisaken mot kongens svigersønn, Iñaki Urdangarin. Han er siktet for å ha dokumentforfalskning, underslag og skatteunndragelse av mange millioner offentlige kroner gjennom den veldedige stiftelsen Instituto Nóos, som han ledet.

- Vennskapet er over
Nå har Corinna Sayn-Wittgenstein, som kaller seg prinsesse etter et avsluttet ekteskap med en tysk prins, gitt intervjuer både til det spanske ukebladet hola og den konservative avisen El Mundo.

Trolig ønsket Corinna å gi en hjelpende hånd til sin venn kongen og det vaklende spanske monarkiet, men ifølge Süddeitsche Zeitung, har plapringen stikk motsatt effekt. I tillegg er spanske kongehuseksperter ifølge avisen enige om en ting: Vennskapet mellom kong Juan Carlos og Corinna zu Sayn-Wittgenstein er over.

Den 48-årige tyske forretningskvinnen har brutt et grunnleggende prinsipp for alle som kommer nær kongefamilien: Man snakker ikke offentlig om kontakten.

Skrøt av regjeringsoppdrag
Corinna har i intervjuene fortalt at hennes eneste befatning med Iñaki Urdangarin har vært å skaffe ham en passende, og ikke minst lukrativ jobb. Samtidig ble det nylig kjent at Corinna i mailutvekslinger gjentatte ganger refererer til sitt vennskap til kongen, og 75-årige Juan Carlos står også som kopimottaker på en rekke av e-postene.

I intervjuet med El Mundo fremstår Corinna som en vellykket forretningskvinne, som har organisert viktige møter med nøkkelpersoner innen økonomi og politikk.

Hun skrøt også over at hun hadde utført oppdrag for spanske myndigheter, noe som fikk visestatsminister Soraya Sáenz de Santamaría på banen. Hun slo ettertrykkelig fast at hun ikke kjente til at Corinna hadde utført noen oppgaver for regjeringen.

- Får aldri se kongen igjen
Süddeutsche Zeitung referer også til en debatt på spansk tv, hvor det kom tydelig fram at det er høy grad av toleranse for utenomekteskapelige relasjoner i samfunnets øverste sirkler, men at det aldri, aldri snakkes om. Ei heller i form av en benektelse, slik det kan se ut som Corinna har forsøkt seg på.

En ting var ekspertpanelet skjønt enige om: Corinna kommer aldri noensinne igjen i nærheten av kong Juan Carlos. Forholdet er nå kjent av offentligheten, og ikke minst er dronning Sofía på vakt. Hun har besøkt ektemannen på sykehus hver dag siden han ble innlagt for en ryggoperasjon sist helg, men har nektet å svare på spørsmål fra de mange journalistene som ventet utenfor sykehuset.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken