Gå til sidens hovedinnhold

Corvette i ny utgave

Nå kommer den legendariske Corvette fra General Motor i ny utgave. Den heter C6, og er en totalt ny sportsbil.

General Motor har mange nyheter om dagen. Den nye Corvetten bryter designmessig med nesten alt vi har sett tidligere fra den kanten, og en del av det sterke særpreget til denne bilen er dermed borte.

Corvette som er en av de mest legendariske bilene, har nå kommet i 6. utgave og har fått mange nye trekk. Blant annet ser vi at de tradisjonelle vippelyktene er borte, disse lyktene som har fulgt Corvette siden 1962 er nå borte til fordel for xenonlys med linseteknologi.

Nytt for denne bilen er også det vi kaller "Keyless go", altså et nøkkelfritt system, der man kun trenger en brikke i lommen, som gjør at bilen kjenner deg igjen. Dørene kan låse seg opp automatisk, og motoren kan enkelt startes med et trykk på en knapp. Altså på ekte Mercedes vis.

Mindre bil
Man har i tillegg valgt å gjøre bilen mindre en forgjengeren sin. C6 er hele 12,5 cm kortere, og nesten 2,5 cm smalere en gamle C5, noe som er med på å gjøre den til en mer " snerten" bil. Til tross for de utvendige målene, så kommer bilen til å ha omtrent samme vekt som forgjengeren.

Bilen vil få head-up display som gir deg instrumentene i frontruten, DVD-navigasjon med stemmestyring og satellittradio. Videre har man bedret interiørfinishen ved å benytte nye materialer som skinntrukket dashbord og en del andre tiltak for å gjøre bilen mer eksklusiv.

Større motorer
GM kan lokke med enda større motorer (som fremdeles ikke yter mest i denne klassen). Sannsynligvis vil en seksliters V-8 motor på 400hk v/6000o/min og 542Nm v/4400o/min gjøre jobben på en fullt ut akseptabel måte. Bilen får også tre valg av girkasser; en standard og en som er forbeholdt Z51.

I tillegg kommer naturligvis automatkassen, hvilket er samme kasse som i dagens C5, riktignok med noe forsterkninger. Corvette vil få tre ulike hjuloppheng, med standard, Magnetic Seleictive Ride Controll, og Z51 Perdformance package.

Klikk her for flere bilder av bilen

Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp