(SIDE2): Nå er våren her, og garderoben skal kanskje revurderes. Men ikke kast ut gamle skatter, råder stylistene.

Fremmer gjenbruk
Vintage er nemlig i vinden som aldri før, og det har Coca-Cola merket seg. Supermodellen Helena Christensen er frontfigur for deres vintagekolleksjoner, som skal fremme gjenbruk av klær.

De lanserte sammen med Costume, Steen & Strøm Magasin og stylist Kjersti Andreassen en pop up-butikk av vintageklær lørdag, til stor glede for moteinteresserte kvinner.

Overskuddet går til Frelsesarmeen.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her!

Costume-redaktør Vanessa Rudjord er svært begeistret for samarbeidet.

– Her er det veldig mye bra, og Kjersti har gjort mange flotte funn. Og det er jo så billig! Det er billig selv til vintage å være, sier hun til Side2.

– Ikke overdriv
Hvilke vintagekupp kan man gjøre for våren?

– Det finnes mange flotte paljettopper, gjerne ned til et par hundre kroner. Det er litt surt i og med at den jeg har på meg nå ble kjøpt ny og kostet 5000!

Hun mener bruktklær kan passe inn hos de aller fleste, men advarer mot å ta stilen helt ut.

– Mitt tips er å kun ha ett vintageplagg på deg av gangen. Det er kanskje ikke så fresht med loppemarked fra topp til tå, men kombiner det heller med designklær eller H&M. Jeg liker godt når bruktplagg blandes med mer eksklusiv stil, forteller hun.

Tips til antrekk
For våren trekker hun fram flere trender man kan finne på loppemarked, second hand-butikker eller bestemors loft.

– Det hvite og romantiske, slangeskinnsvesker og skinnplagg er fortsatt moderne. Og man har aldri sett så mye jeansplagg som du ser på catwalken nå, sier hun.

– Dessuten er duse pasteller og paljetter to av de sterkeste trendene.

Hvordan ville du satt sammen et antrekk av vintageklær?

– Jeg ville tatt en gammel, opprevet jeansshorts og kombinert den med en paljett-topp i sølv. Jeg syntes det er en kul blanding, og det gjør at du også kan bruke paljetter på dagtid.

– Topp antrekket med en svart slangeskinnsjakke og et par fete sko, råder hun.

– Digger wedges
Tipset sendes videre til Caroline Berg, som står bak bloggen Fotballfrue. Hun plukket nemlig med seg den sølvfargede paljettoppen Vanessa pekte ut.

– Jeg aner ikke hva jeg skal bruke den med ennå, en kul skinnjakke kanskje? Men jeg liker godt paljetter, og det var noe av grunnen til at jeg kom hit, forteller hun til Side2.

– Til våren kommer jeg til å gå med enkle plagg, som jeansshorts og kule sko. Jeg digger wedges, forteller hun.

3131