Gå til sidens hovedinnhold

Desperat mannejakt for Courteney Cox

ANMELDELSE: «Cougar Town» prøver litt for hardt.

Cougar Town– USA 2009. Sjanger: komedie. Med: Courteney Cox, Busy Philipps, Dan Byrd, Christa Miller og Josh Hopkins . Premiere: TVNorge, mandag 4. januar, klokken 21.30

(SIDE2:) Et samarbeid mellom skaperne av en av 2000-tallets beste komiserier og en hovedrolleinnehaver fra 90-tallets aller største komisuksess, høres i utgangspunktet ut som en drømmeserie.

Bill Lawrence og Kevin Biegel, mennene bak «Scrubs» ble kontaktet av Courtney Cox etter at serien hennes «Dirt» ble kansellert, med spørsmål om de ikke skulle «finne på noe sammen». Resultatet ble «Cougar Town», en komiserie om en kvinne i 40-årene som nettopp har skilt seg fra sin håpløse dagdrivermann.

På barnerov
Men etter nesten 20 år som hengiven kone, er det ikke lett å skulle kaste seg ut i jakten på ny, og aller helst, ung mann. Som Jules (Courteney Cox) sier det: Jeg skulle gjerne datet menn på min egen alder, men de er alle gift, homo, gærne eller opptatte med å sjekke opp 20-åringer.

Les flere TV-anmeldelser her

Dermed er jakten i gang, og Jules allierer seg med sin unge kollega Laurie i et forsøk på å oppleve 20-årene hun aldri fikk. Samtidig blir Jules bestevenn og nabo, Ellie (Christa Torres) sjalu på Laurie, og Jules nyskilte nabo Grayson bruker tiden sin på å gni det inn overfor Jules at siden han er mann, er det ingen som reagerer på at han flyr etter unge studiner.

Samtidig må Jules' sønn, 17 år gamle Travis, overleve videregående med en mor som dater unge menn knapt eldre enn ham selv.

Pangstart
Med kjente navn, og et nytt og friskt konsept fikk «Cougar Town» en strålende begynnelse med over 11 millioner seere av den første episoden. Seertallene har riktignok dalt ned til rundt 7 millioner i løpet av vinteren, men serien er fortsatt en av USAs mest populære komiserier.

Les mer: Her sjekker Courteney unge menn

Plottet et uten tvil både bedre gjennomtenkt og bedre gjennomført enn for eksempel «Joey», men det er allikevel som om de prøver akkurat litt for hardt. «Cougar Town» mangler både hjertet og hjernen til «Scrubs», og vitsene er for enkle og åpenbare til å bli så veldig morsomme.

Skuespillerne er også av varierende kvalitet. Cox gjør en god figur som nyskilt og lettere hysterisk singleton, og både Dan Byrd (sønnen Travis) og Josh Hopkins (naboen Greyson) er flinke og troverdige.

Derimot er Busy Phillipps i rollen som Laurie, og Christa Miller som bestevenninnen Ellie, mest irriterende og overspillende.

Det kan godt være at «Cougar Town» tar seg opp i løpet av sesongen, men basert på de to første episodene er serien langt fra så treffende, satirisk, smart og ikke minst morsom, som den kunne ha vært.

Kommentarer til denne saken