Gå til sidens hovedinnhold

Rasisten oppdager at han er 14 prosent svart

Reaksjonen lar ikke vente på seg - se video!

(SIDE2): 62 år gamle Craig Cobb skapte overskrifter i sommer da han kjøpte opp landeiendommer i den lille byen Leith i Nord-Dakota. Ønsket hans er å forvandle den knapt 20 personer store byen til en hvit enklave, og tillater ikke svarte innbyggere. Amerikaneren er en kjent rasist i USA, men insisterer på at han er langt mer enn bare en rasehater. Han kaller seg en såkalt «creator», og sier rasisme er hans religion og fremhever «rasemessig bevissthet».

Olje og vann
Cobb ble invitert til å være gjest under Trisha Goddards talkshow, og tok i den anledning en DNA-test som viste en noe overraskende resultat. Cobb er 86 prosent europeisk, men den hvite rasisten er av 14 prosent afrikansk herkomst, - og nærmere bestemt med opphav sør for Sahara, hvor man generelt er mørkere i huden enn i nord. Det får en afroamerikanske TV-vertinnen til å le godt.

- Kjære, det ser ut til at du har noe svart i deg, sier Trisha Goddard.

Cobb mener imidlertid at resultatet må være feil, og mente at «olje og vann ikke mikser».

- Jeg gikk med på å ta testen fordi jeg antok at det var vitenskap, sier han til den britiske avisen Daily Mail. 62-åringen raste over det han mener er en test som har som mål å sjokkere, og bare et produkt av sensasjonshungrige TV-sjefer.

Se klippet under:

HTML EMBED

Håner lokalbefolkningen
Cobb, som anser seg selv for å være en frontmann for ren rase og gjør alt i hans makt for å dyrke fram en «hvit» by i Leith, følte han måtte fortelle lederen for National Socialism Movement om resultatet.

- Da jeg fortalte det til Jeff Schoep (lederen), så bare lo han, forteller Cobb.

Byen Leith har ifølge Wikipedia kun 16 innbyggere siden målingen i 2010, men Cobb siden 2012 fått flere til å slutte seg til hans bevegelse og flytte til byen. På eiendom hans vaier det flagg med hakekors og andre rasistiske ytringer. Det bor kun et ektepar i byen hvor kvinnen er hvit og mannen er svart - og Bobby den eneste svarte mannen i hele byen. Craig Cobbs tilhengere krevde at Sherrill og Bobby Harper måtte gå fra hverandre, og at Sherrill måtte bli med på Cobbs bevegelse for å gjøre byen «hvit».

Cobb snakket om ekteparet Harper på The Trisha Show, og kalte Bobby for Sherrills «dyr». Bobby Harper sier til den britiske avisen at han tror situasjonen i byen bare kommer til å bli verre.

Cobb har sterke meninger om afro-amerikanere som han kaller «jungelkaniner», og uttalte også:

- De ser dårlig ut, de høres dårlig ut og ofte så lukter de vondt.

Cobb mener at hans verdisyn og verdenssyn, og at med han selv ved roret vil det gjøre verden til et bedre sted.

I Leith prøver de nå å opprette et fond som kan kjempe mot Cobbs og hans planer i byen.

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke

Kommentarer til denne saken