De spår at rentene som Spania og Italia må betale i pengemarkedene kan bli så høye som ni prosent, og at Tyskland og Frankrike kan komme til å inngå en betydelig budsjettavtale. En rente på over syv prosent regnes som ikke bærekraftig.

- Mangelen på en troverdig plan mot en tettere økonomisk og politisk union, har gjort investorer i eurosonen skeptiske til nye obligasjoner. Drastiske tiltak er nå helt nødvendige for å unngå at hele markedet må stenges, sier bankens strategiteam i en melding.

- Kort sagt, så holder euroens skjebne på å bli avgjort, står det videre i meldingen, som samtidig understreker at det er liten sannsynlighet for at euroen kommer til å forsvinne.

Det er ventet at EU-kommisjonen onsdag kommer til å foreslå en mye tettere budsjettkontroll i eurosonelandene, som inkluderer tettere økonomisk oppfølging. Hvis det viser seg å fungere, kan det innen et par år føre til en felles eurosoneobligasjon, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Credit Suisse sier dette kan utløse en debatt om en felles budsjettunion som vil gi en kortvarig lindring på markedet. Men til slutt vil den politiske krangelen forverre uroen.

- Press på spansk og italiensk obligasjonsrente kan gjøre situasjonen mye verre, selv om deres nye regjeringer begynner å levere reformer. Ti års renter på ni prosent er noe man ikke kan utelukke. Det er heller ikke utenkelig at vi får se en fransk rente på over fem prosent.