Gå til sidens hovedinnhold

Mye god motivasjon i godt hat

- Jeg er veldig lite god på å juge, sier filmaktuelle Atle Antonsen.

(SIDE2:) Det er for øvrig hans rollefigur Grøgg i påskens store animasjonsfilm «Croods» også. Det vil si han har ikke hjerne nok til det. Patriarken i steinalderfamilien kommer til kort når cro magnon-karen Gard spør om han har noen tanker i hodet.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Selv har Atle Antonsen mange. Men bemerker at han ofte får dubbejobber som passer hans fysikk som faren i «De utrolige», Homer i «Simpsons - The Movie» og nå altså steinalderpappa som sliter med virkelighetsforståelsen og sitt mannlige ego når jordens undergang er nær og en ung jypling kommer rekende som kan skape ild. Humoren har kanskje litt mer spenst enn i andre familiefilmer.

Bajas
- Jeg synes filmen holder et høyt nivå. Å dubbe er jo en egen sjanger og det kan lett bli litt stivt, men jeg synes det er noe friskt over denne gjengen, sier Atle Antonsen til Side2. Som skuespiller flekser han andre muskler.

- Det tar kanskje en halv arbeidsuke å dubbe en rolle som denne, men det er mange svetteperioder. Du er jo helt bajas i studio, alt av uttrykk må du legge i stemmen, sier han.

Selv har Antonsen utvidet begrepet litt, som han sier, for seg selv med roller i flere filmer, musikalen «Spamalot» og ikke minst TV-serien «Dag».

- Dette er litt som en ny vår for meg. Jeg har brutt ned en del barrierer og fått et større mangfold. «Uti vår hage» og «Team Antonsen» hadde jeg gjort i mange år. «Dag» har blitt en credsuksess. Jeg tror aldri jeg har hatt et så dedikert publikum, og det er en overvekt av kvinner blant dem. Men «Dag» tar opp temaer som alle som er i et forhold føler på. Og det at serien har plass til både det verste fjas utpå den ytterste greina og drama tror jeg har ført til at utlandet har luktet litt på den, sier han.

Filmen om Dag
Det er ingen planer om en fjerde sesong av serien, men gutta bak, Kristopher Schau og Øystein Karlsen, samt Antonsen, er sugne på en spillefilm for å avslutte prosjektet.

Nylig kunne du se Antonsen med radiokompis Johan Golden i Electro Spectres video.

LES MER OG SE: Blåser huet av seg foran Atle Antonsen

- Det var en kompis av Golden. Jeg sa ja i fylla, jeg sa ja da «guarden» var nede, flirer han. For egentlig er han ganske selektiv. og heldig ifølge ham selv. Han har aldri takket ja av taktiske grunner og bare gjort prosjekter han har lyst til å gjøre. Og så tar han sin stolthet i å tenke sine egne tanker.

- Å stjele materiale er ufint. Men sampling er til stede i mye man gjør, sier han. Det er sjelden han finner inspirasjon i andre komikere eller ler av dem (foruten Dagfinn Lyngbø som får ham til å ønske å stå på scenen selv). Han er ikke det beste publikummet.

Lavpanna
- Jeg blir lite inspirert av annen humor. Jeg er ikke det beste publikummet. Og jeg er veldig ærlig dessverre. Jeg er ikke god til å juge og forstiller meg ikke, men jeg forsøker å balansere tilbakemeldingene, sier han.

Derimot finner han mye i for eksempel nyhetsbildet.

- Det er mye god motivasjon i godt hat. Det jeg synes er dølt og lavpanna kan jeg lage mye ut av! Og nå kan han altså seg seg selv om bokstavelig talt lavpanna huleboer i «Croods». Det er stort for Atle av flere grunner.

- Jeg har ikke samsyn, så med den gamle 3D-metoden så jeg enten rødt eller grønt. Den nye teknologien har åpnet en ny filmverden for meg. Den første 3D-filmen jeg så var «Tintin» i fjor.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken