Volkswagen-konsernet er kraftig på offensiven og skal rulle ut en rekke nye modeller i årene som kommer.

Ambisjonene er store.

Da trenger de både vekst i en rekke markeder – samtidig som undermerkene deres trenger flere modeller i en rekke nisjer.

Bil for Europa

Et av de mest spennende konseptene vi har sett fra konsernet i det siste er en bil som heter Cross Blue Concept. Dette er en stor SUV med mulighet for sju seter.

I utgangspunktet har den blitt lansert som mest aktuell for det amerikanske markedet, der Volkswagen sårt trenger flere modeller som selger bra. Men det har også ligget i kortene at dette kan være en bil for Europa – og slik tyder det nå på at det blir.

LES OGSÅ: Tøft konsept – men sjefene stoppet det

Perfekt match

Skoda-sjefen Winfried Valhland bekrefter nemlig nå til britiske Autocar at de skal komme med en SUV i 2016 og at den skal være basert på nettopp Cross Blue Concept.

For Skoda høres det ut som en nærmest perfekt match.

Cross Blue er nemlig utviklet som en mest mulig prisgunstig bil helt fra bunnen. Selv om det er en velvoksen SUV, deler den plattform med blant andre nye VW Golf.

Konsernets svært fleksible MQB-plattform kan brukes på alt fra småbiler til store SUV-er som dette. Fordelene er lavere utviklingskostnader – og også mer effektiv produksjon.

LES OGSÅ: SUV med sju seter – fra 150.000 kroner

Karakteristisk design

Skodas plan skal være å tilby den både som fem- og sjuseter. Dessuten både forhjulstrekk og 4x4.

Volummodellen får trolig en 2-liters turbodiesel, men det snakkes også om hybridutgave og en innstegsmodell med 1,6-liters diesel.

Det er også ventet at Skoda kommer til å gi den et karakteristisk design. Her vil det være viktig for merket å skille seg litt ut fra konkurrentene, uten at det skal bli så radikalt at det skremmer bort noen kunder.

LES OGSÅ: Passaten koster 120.000 kroner – ny!

Utfordre premiummerkene

Volkswagen viste Cross Blue Concept første gang på bilutstillingen i Detroit tidlig i 2012 – der den fikk en svært positiv mottakelse.

Cross Blue er nesten nøyaktig fem meter lang, da er det ikke noe problem å få inn tre seterader.

VW har allerede to SUV-er i sitt modellutvalg, nemlig Tiguan og Touareg.

Men selv om Tourareg er en godt voksen bil, blir den for kompakt for mange amerikanske bilkjøpere.

De vil ha større bil og størrelsesmessig vil Cross Blue kunne konkurrere med biler som BMW X5 og Mercedes ML – men til en langt lavere pris.

Lyst på brukt Touareg? Les mer her

Artikkelen er først publisert på broom.no. Les også: