Gå til sidens hovedinnhold

Unn deg et luksuscruise

Et cruise er ikke bare et cruise. Finn kremen av verdens cruiseskip.

HTML EMBED

5 luksuscruise

Cruise over Atlanterhavet

Vesle MS Europa er ifølge Berlitz verdens beste cruiseskip, og om deres seilinger rundt om i Europa og Middelhavet i sommer blir for hverdagslige, kan du henge deg på denne krysningen av Atlanterhavet oppunder jul.
På denne seilasen har skipet blant annet med seg et lite kammerorkester og den Michelin-belønte Holger Bodendorf som gjestekokk.
Når 21. november–6 desember
Rute Lisboa til Miami, via Azorene, Bermuda og Turksøyene.
Priseksempel Fra 38 600 kroner per pers via Hapag Lloyd Cruises.

Boutique-cruise i Karibia

Det vesle skipet SeaDream II er ifølge Berlitz verdens beste boutique-skip, og tar kun 112 passasjerer om bord av gangen. Størrelsen og standarden gjør at det norskeide rederiet – som en rekke ganger er kåret til verdens beste i luksusklassen – kan stå inne for sitt slagord «It’s yachting, not cruising».
Dette cruiset er et av sesongens siste i Karibia, før skipet legger kursen mot Europa for sommeren.
Når 17.–25. april
Rute Tur/retur Barbados via Tobago, Carriacou, Union Island og St. Lucia.
Priseksempel Fra 20 900 kroner per pers via SeaDream Yacht Club.

Cruise i det fjerne Østen

Kina, Sør-Korea og Japan står på programmet under dette tidagers Asia-cruiset med Silver Shadow, det høyest rangerte skipet til luksusrederiet Silversea.
Dere innkvarteres i suite med egen butler, all mat og drikke er inkludert, og skipet har et europeisk mannskap på 302 som passer på maksimalt 382 passasjerer av gangen.
Når 7.–17 mai
Rute Shanghai til Tokyo, via Tianjin (Beijing), Jeju, Pusan og Hiroshima.
Priseksempel Fra 31 500 kroner per pers via Ask Mr. Cruise

Cruise i Middelhavet

MV Seabourn Legend var båten Sandra Bullock slet med å få kontroll på i «Speed 2: Cruise Control» (1997), men vær du trygg på at skipet holder langt høyere standard enn filmen.
Champagnen du får ved ombordstigning på denne treukers seilasen rundt i det vestlige Middelhavet setter tonen. Kjendiskokken Charlie Palmer (fra blant annet tv-programmet «Top Chef») sørger for kulinariske utskeielser om bord på skipet som har en kapasitet på 208 passasjerer.
Når 22. juli–12. august
Rute Monte Carlo til Civitavecchia (Roma) via blant annet Antibes, Barcelona, Palamos, St. Tropez og Valletta.
Priseksempel Fra 44 600 kroner per pers via Seabourn.

Cruise i Østersjøen

Dersom lengre flyreiser virker avskrekkende på deg, kan denne rundreisen i Østersjøen med Crystal Serenity være en mulighet.
Skipet, som ifølge både Condé Nast Traveler og Berlitz er verdens beste i mellomstørrelsen, ble døpt av Julie Andrews i 2003, og har plass til 1070 passasjerer og 655 mannskap om gangen.
Du kan nyte bare nyte seilasen og skipet, eller benytte tiden til å ta et lite kurs i for eksempel russisk, keyboard-spilling, kunst, data eller golf.
Når 22. mai–2. juni
Rute Hamburg til Stockholm via København, St. Petersburg og Tallinn.
Priseksempel 39 200 kroner per pers via Crystal Cruises

NB: Pristilbudene er innhentet februar 2011 og både priser og tilgjengelighet kan ha endret seg. Transport til og fra havnene kommer som regel i tillegg.

Fortell oss om din ferieopplevelse og vinn årsabonnement på Reiser & ferie

Kommentarer til denne saken