Gå til sidens hovedinnhold

De brysomme cruiseturistene

Cruisetrafikken øker, men noen vegrer seg fra for å prøve denne ferieformen på grunn av de andre passasjerene.

(SIDE2): Faren for å bli «stuck» med passasjerer fra USA gjør at britene holder seg unna. Undersøkelsen som viser hvem britene helst ikke vil møte på sjøen kommer fra Cruise Critic.

Problemer med sine egne
Nesten halvparten av de spurte ville helst ikke møte på passasjerer fra USA på sin cruisereise. I tillegg ville 21 prosent av britene heller ikke møte andre landsmenn til sjøs.

Deretter kom tyskere, franskmenn og russere nedover på listen.

- Denne undersøkelsen er bare litt morsom. De fleste cruiseturistene er altfor opptatt med å hygge seg enn å engste seg over sine medpassasjerer, sier redaktør for Cruise Critic, Carolyn Spencer Brown, til Daily Mail.

- Moderne cruiseferier på store skip involverer en overflod av underholdning, aktiviteter og bespisning, så du vil neppe bli sittende med noen du ikke vil, om ikke det er din bedre halvdel, legger hun til.

Millionvekst
Storbritannia er uansett ganske store forbrukere av cruisereiser. Selskapet Carnival kunne forrige uke forutsi at 1,5 millioner briter ville ta seg en cruiseferie dette året. De tror også veksten vil fortsett i flere år, og spår at fem millioner vil hvert år dra på cruise innen 2020.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai