Gå til sidens hovedinnhold

Cruisegigant leverer varene

Cruisegiganten Carnival fosser frem tross svineinfluensa.

Verdens største cruiserederi, Carnival, har lagt frem tallene for sitt regnskapsmessige andre kvartal. Det viser en sterkere bunnlinje enn ventet tross utslagene fra svineinfluensaen på rederiets meksikanske operasjoner.

NA24 – din næringslivsavis

Carnival justerer svakt ned estimatene for tredje kvartal og 2009, men dette skyldes i all hovedsak økende priser på drivstoff og effektene av advarslene svineinfluensa på markedet. De negative effektene forventes å i stor grad blitt vunnet tilbake gjennom en stadig bedre bookingtrenden og lavere rabatter i tillegg til fallende driftskostnader ellers.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Over igjen
Carnival har nesten vært eneste kvartal de siste årene levert tall over konsensus i markedet, tross egne advarsler. Det gjør rederiet også denne gangen med et resultat for andre kvartal på 33 cent per aksje.

Analytikerne hadde ventet 28 cent per aksje, mens selskapet i forkant hadde guidet 30 til 32 cent per aksje, samt en negativ effekt av svineinfluensaen på 5 cent per aksje. De negative effektene opplyses i dagens rapport til å ha utgjort 3 cent per aksje.

Driftsinntektene endte på 2,95 milliarder dollar, som var nær konsensus, men ned fra samme periode i fjor som lød på 3,38 milliarder dollar. Nettoresultatet endte på 264 millioner dollar, mot 390 millioner dollar i samme periode i fjor.

Nedjusterer litt
Når det gjelder guidingen for tredje kvartal så lyder den nå på 1,15-1,19 dollar per aksje, mens analytikerne ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters hadde ventet 1,25 dollar per aksje.

Guidingen for hele 2009 justeres ned fra 2,10-2,30 dollar per aksje til 2,00-2,10 dollar per aksje. Selskapet estimerer de negative effektene av svineinfluensa og økte drivstoffkostnader til 40 cent per aksje i 2009.

En forventet bedring i underliggende driftsmarginer og gunstig valutautvikling, gjør imidlertid at snitt forventningen fra rederiet kun nedjusteres med 15 cent.

- Mens vi har beveget oss utover året har bookingvolumene fortsatt å akselerere med lavere rabatter, i det forbrukerne har erkjent det ekstraordinære verdiforslaget våre cruiseferier representerer, sier konsernsjef Mike Arison i Carnival i en kommentar.

Konkurrenten Royal Caribbean Cruises stiger med 5,43 prosent til 82,50 kroner på Oslo Børs.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken