Gå til sidens hovedinnhold

Her er Oslos dyreste leilighet

Finansmannen Dag Eystein Koppang legger lista høyt. Sjekk pris og se bilder.

Med en pris på 40 millioner kroner satser finansmannen Dag Eystein Koppang på å gjøre en skikkelig kule.

Leiligheten ble kjøpt for bare 3 år siden for 25 millioner. Prisen har altså økt med 15 millioner - eller 60 prosent - på tre år.

SELGE BOLIG?Sjekk Meglerguiden

Nå skal det legges til at leiligheten, som var ny i 1990, er pusset opp i sin helhet i 2007.

Leiligheten i eksklusive Kristinelundveien 8 i Oslo er på hele 318 kvadratmeter. Blant fasilitetene er 3 bad og ultramoderne kjøkken med «alt av integrerte maskiner fra Gaggenau/Miele», som det heter i annonsen.

I annonsen finner du også flere bilder.

Leiligheten går over hele toppetasjen til leilighetsbygget. Den har i alt 4 terrasser, hvorav den største på 66 kvadratmeter er vestvendt.

Boligmarkedet følger du på Boliga.no

Praktikanter er det mange av på vestkanten. Leiligheten i Kristinelundveien har som seg hør og bør en egen praktikantdel. I garasjen er det plass til tre biler.

Det er meglernestor Finn Caspersen hos Eie Eiendomsmegling på Frogner som har fått salgsoppdraget.

Får Koppang prisen han ber om, blir det ny prisrekord i år for en leilighet. Kvadratmeterprisen er svimlende 125.000 kroner.

Pantsatt

Koppangs leilighet i Kristinelundveien er pantsatt for til sammen 37 millioner kroner. SEB Privatbanken har et pant på 22 millioner kroner fra 2006, ifølge eiendomsregisteret. I fjor høst ble det tatt ytterligere pant på 15 millioner kroner til fordel for Pareto Bank.

Koppangs investeringsselskap Muslik AS gikk fra overskudd på 112 millioner og 27 millioner i 2006 og 2007, til et underskudd på svimlende 179 millioner i fjor. I «søsterselskapet» Muslik AS gikk det fra 9 millioner i pluss i 2006, til 28 millioner i pluss i 2007, for så å ende med et tap på 59 millioner fjor.

Investoren gjorde gode aksjeinvesteringer på børsen fra 2003 til 2007. Han traff blink gang etter gang, skrev Finansavisen i sommer.

Så snudde det. Koppang tapte stort i selskaper som American Shipping, Songa Offshore, Crew Gold og Viking Drilling. I tillegg tapte han på obligasjoner.

Treg luksus

Det kan bli tungt å selge leilighet for 40 millioner. I dagens marked går det fortsatt tregt i luksussegmentet. En rekke boliger har ligget lenge, og mange har redusert prisen med 20-30 prosent, uten at det har hjulpet.

På Tjuvholmen utenfor Aker Brygge ligger en like stor leilighet. Den tilhører tidligere malermester - nå investor - John Brendmoe. Han la den 330 kvadratmeter store toppleiligheten ut i mars med en prislapp på 33 millioner kroner. Etter hvert ble prisen senket til 28 millioner. Men den er fortsatt ikke solgt.

Dyr adresse

Kristinelundveien er en av Oslos mest eksklusive adresser . I januar i år ble en gammel trevilla - Kristinelundveien 14 - solgt for snaut 29 millioner kroner.

I august ble det kjent at eieren av den store murvillaen i Kristinelundveien 18 vil selge. Prisforlangende er ifølge advokatene Sem & Johnsen rundt 50 millioner kroner.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken