Europris-gründer Dag Høili har tapt mye penger på sine investeringer i Auto-Forum.

Et kjempeløft i regnskapstallene fra 2010 til 2011 skal ha vært bakgrunnen for at Høili, for et halvt år siden, kjøpte 44 prosent av aksjene, gjennom sitt selskap Limited Supercars & Yachts.

Rådet av revisor
Nå er imidlertid Auto-Forum under konkursbehandling, og gründeren har nedskrevet eiendeler for 16,5 millioner kroner i sitt 2012-regnskap.

Ifølge Dagens Næringsliv varsler Høili om flere rettssaker i kjølvannet av konkursen.

- Revisoren rådet meg til å gjøre det på denne måten inntil disse sakene er endelig avgjort, sier gründeren, til avisen.

- Forutsetninger for videre drift
Dag Høilis far, Terje Høili, grunnla Europris-konsernet. I 2004 solgte familien 80 prosent av Europris til investorgruppen Industrikaptial. Finansmannen gjorde seg også bemerket da han i 2010 var med i TV3-serien «Norges Rike».

Fjorårets regnskap viser at Høilis bilselskap har hatt et samlet underskudd på 35,7 millioner kroner de siste fire årene, og har nå en negativ egenkapital på over 30 millioner kroner.

Høili har selv lånt ut 7,8 millioner kroner til selskapet, mens moderselskapet Dagsander Invest, har 25,6 millioner kroner i utestående gjeld.

I årsberetningen melder Høili allikevel om at det er forutsetninger for videre drift.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kjendismagnet
Tidligere i år ble det kjent at Auto-Forum var blitt slått konkurs.

Selskapets eier, Geir Bråthen (48), opplevde sommeren 2012 storsalg av bruktbiler gjennom sitt firma, og mange kjendiser var på kundelisten.

Sommeren 2011 kjøpte rapduoen Madcon en Bentley til to millioner kroner og en litt billigere Porche Cayenne. Manager Peter Peters hentet også en Porsche Cayenne og en Audi A4 i Drammen. John Arne Riise kjøpte en Ferrari og Morten Ramm en Audi Q5.

Samtidig med at Auto-Forum ble promotert i alle kanaler, skaffet et tredvetall kjendiser i Norge seg biler fra firmaet i løpet av 2011. Bentleyer, Porscher og Ferrarier. Med drahjelp fra kjendiser og forlokkende gjenkjøpsavtaler solgte Auto-Forum prestisjebiler for 200 millioner kroner.

I april ble selskapet krevd tvangsopløst og det ble medlt om at flere av kundene skal ha ligget an til store tap.

Komiker, Tommye Steine, stod frem i DN Magasinet Lørdag tidligere i år og meldte om at han ble truet av banken med inkasso og var på kanten av ruin etter å ha kjøpt luksusbil av Bråthen, og i kjølvannet av Auto-Forum-konkursen skal sinte kreditorer ha medlt inn krav for flere millioner kroner i boet.