Gå til sidens hovedinnhold

Dagbladet fortsetter sex-annonsene

Dagbladet har en rekke ganger lovet at de skal kutte ut sex-annonsene. Men de er der fortsatt.

Dagbladets lesere fristes med annonser som "Homo-spesial usensurert", "Unge damer!...fra hele landet venter på deg!", "SMS-sex - nakne damer som ligger klare" og "Bakstikk i skogen"

Men annonsene for disse sex-tjenestene er en hemsko for Dagbladet. For internt er de uønsket, samtidig som de er med på å holde liv i avisa. Nå er det gått åtte måneder, og en ny redaktør er på plass, siden sist Dagbladet lovet at annonsene skulle bort.

- Det er ikke dette jeg har lagt mest vekt på i de månedene jeg har jobbet her, sier ansvarlig redaktør Thor Gjermund Eriksen til VG.

Årlig tjener Dagbladet rundt 10 til 15 millioner fra salget av sex-annonsene. I fjor var avisens resultat minus 7,2 millioner kroner før skatt.

I oktober i fjor sa Dagbladets daværende ansvarlige redaktør, John Olav Egeland, at sex-annonsene skulle fjernes i løpet av 2003. Egeland uttalte at annonsene kom i økende konflikt med avisens redaksjonelle profil.

Eriksen understreker imidertid at annonsenes uttrykk ble dempet i forbindelse med redesignen av avisa. Dagbladet godtar blant annet ikke lenger fotografier eller negativer i sex-annonsene som trykkes.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær