Gå til sidens hovedinnhold

Dagbladet vil ha Orkla Media

Tidligere Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl og Avishuset Dagbladet skal være i ferd med å forberede et bud på Orkla Media. Prisen ligger på åtte-ni milliarder kroner.

Ifølge Finansavisen skal Avishuset Dagbladet med styreleder og storeier Jens P. Heyerdahl i spissen vurdere sin egen løfteevne som tilstrekkelig til å kjøpe hele Orkla Media. Dette bekreftes av tre uavhengige kilder.

Prisen på Orkla Media ligger trolig på et sted mellom åtte og ni milliarder kroner, og egenkapitalen i Avishuset Dagbladet er trolig bare rundt en tiendedel av kjøpesummen, melder Kampanje.

Ifølge Finansavisen skal Dagbladet likevel ha greid å skaffe finansiering i form av lån og eventuelt salg av eksisterende eiendeler.

Som Kampanje har skrevet tidligere vil en situasjon der Orkla kommer under 90 prosent i Orkla Media eller selger hele divisjonen føre til at en klausul som gir danske Egmont rett til å kjøpe Orkla Medias halvpart av Hjemmet Mortensen utløses.

- Denne forkjøpsretten vil Egmont sannsynligvis benytte seg av, slik at ukebladene som Orkla Media har eierandeler i, vil forsvinne til Danmark, sier medieanalytiker Harald Grimsrud i ABG Sundal Collier.

HTML EMBED

Ifølge Aftenposten mener Grimsrud det er sannsynlig at Dagbladet også vil selge unna andre deler av Orkla Medias virksomhet ved et eventuelt kjøp.

- Dette vil være et stort kjøp for Dagbladet. Hvis de kjøper, vil det ikke være unaturlig at de selger ut deler av virksomheten. Det er særlig aktuelt for de polske avisene og Berlingske i Danmark, sier Grimsrud. Tyske medieselskaper er svært aktive i Polen, så det blir trolig ikke vanskelig å finne kjøpere, sier han.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken