I dag har ordføreren og sognepresten sendt ut en pressemelding hvor pressen, og i særdeleshet Dagbladet, blir bedt om å holde seg unna kirkerommet i Skaun under begravelsen av Oda Moe i morgen.

«Det er et ønske fra familien at det ikke er presse til stede i kirkerommet under seremonien», heter det i meldingen.

Til NA24 Propaganda sier ordfører i Skaun, Jon P. Husby, at kommunen, kirken og familiene er enige om at Dagbladet begikk et grovt overtramp da de på forsiden identifiserte den siktede med navn og bilde.

Det er lagt opp en detaljert plan for hvor pressen skal kunne befinne seg, og det er tatt initiativ til at Scanpix skal ta bildene fra kirken.

Dette er retningslinjene fra ordfører og prest:

- Etter seremonien vil pressen bli ført til et anvist sted på kirkegården.

- De bildene som blir tatt skal være oversiktsbilder, og det skal ikke være mulig å gjenkjenne ansikter på bildene.

- Vi ber også om at de det ikke blir tatt kontakt med dem som deltar under seremonien så lenge de er innenfor kirkens område.

- Det er ikke ønskelig at Dagbladet er til stede under seremonien.

15 år gamle Oda Moe ble funnet drept ved travbanen i Skaun kommune søndag for en drøy uke siden. En 18 år gammel nabo tilsto samme dag ugjerningen.

Dagbladets etikkredaktør Lars Helle sier til NA24 Propaganda at de kommer til å rette seg etter ønskene fra ordfører og sogneprest.

- Vi har ikke noen tradisjon for å legge opp til konfrontasjon i slike saker og det kommer vi heller ikke til å gjøre i denne sammenhengen. Vi skal nok finne en måte å dekke på uten at vi provoserer unødig. Jeg synes samtidig det kan diskuteres i ettertid om de skarpe reaksjonene fra offisielt hold i Skaun er det som er best egnet til å skape fred og forsoning, sier Helle.