For andre gang i år bruker teleoperatøren Tele2 Dagbladet som profileringsarena. Det går frem av en pressemelding.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Tele2 har sponset Dagbladets mandagsutgave, så den kun vil koste en tredjedel av ordinær pris - fem kroner.

I februar betalte Tele2 for et ekstraopplag på et 30.000 kostnadsfrie eksemplarer av avisen, der en åttesiders annonseavis, med Dagbladets logo, ble stiftet fast på utsiden av den redaksjonelle utgaven.

Les mer: Tele2 kjøper Dagbladet

Sponser hele opplaget
Den gang ble gratisavisen kun distribuert i Oslo. Tele2s nye stunt favner alle eksemplarer av avisen, selv om prisen altså ikke er satt til null denne gangen.

Administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2 mener markedsføringsstuntet er «et langt skritt videre» fra februarsatsingen, siden hele opplaget på rundt 130.000 eksemplarer er påvirket.

Det redaksjonelle innholdet i mandagens utgave av Dagbladet vil ikke være påvirket, men Tele2 vil være godt synlige både på forsiden og inne i avisen med annonser. Blant de mer uvanlige virkemidlene vil det inkluderes kuponger i avisen som gir prisreduksjon ved innlevering hos ulike bedrifter i Norge.

Dagbladet har slitt lenge med fallende etterspørsel etter avisen, og er langt mindre lønnsom en hovedkonkurrenten VG. For å bøte på dette prøver ledelsen å finne kreative måter å tjene mener penger.

- Dagens forretningsmodell for Dagbladet som betalavis på hverdager tror jeg dessverre er kjørt. Alt tyder på vi vil se nye forretningsmodeller, hvor nettet overtar hverdagene, og at Dagbladet blir betalavis i helgene, sa kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes i Gimcom til Aftenposten etter forrige Tele2-stunt.

Les mer: Tror Dagbladet blir gratisavis

Gir bort annonseplass
Tele2 har også betalt for toppannonsen på dagbladets nettsider. Det spesielle her er at den ikke vil brukes som en tradisjonell annonse, men en «gratis annonsetjeneste» der andre privatpersoner og bedrifter vil gis mulighet til å spre sitt budskap. Tjenesten vil åpne allerede denne helgen.

- Vi synes det er morsomt å gi små bedrifter og privatpersoner mulighet til å bli synlige i et riksdekkende medium, kommenterer Dyrnes.