Gå til sidens hovedinnhold

Dampende om sex og synd

«Black Snake Moan» vil gjerne være en moralsk tale med hang til å overdrive Christina Riccis nymfomaniske rolle.

Black Snake Moan - USA 2007. Regi: Craig Brewer. Med Samuel L. Jackson, Christina Ricci, Justin Timberlake.

Aldersgrense 15 år

Gamle Lazarus er arg og forlatt av sin mye yngre kone til fordel for hans bror. Nå lever han sitt liv på gården med kun den bitre bluesen som sin følgesvenn. Helt til han en dag finner den forslåtte Rae (Christina Ricci) i veikanten. En liten undersøkelse i den svette fattige sørstatsbyen avdekker kjapt at Rae er allemannseie for byens menn, og har vært det lenge.

Men Ronnie (Justin Timberlake) - kjæresten som har vervet seg til militæret - har fått henne inn på smalere stier - det vil si helt til han fysisk ikke er der lenger.

SJEKK OGSÅ:Råsexy Ricci i lenker

Lazarus får imidlertid et syn om at det er han som skal være Raes redning ut av synden.

Craig Brewer fikk mye ros for «Hustle and Flow» som ga Terrence Howard en Oscar-nominasjon. Her er han tilbake med en dampende, moralsk fortelling som vakler mellom å konsentrere seg om forholdet mellom den aldrende bluesmusiker og hans nyervervede utagerende venninne og filme Christina Ricci mest mulig i trusa.

Spennet mellom det erotiske og det moralske er en del av denne historien, men tidvis vipper «Black Snake Moan» mer over i det sensasjonalistiske enn å konsentrere seg om det den vil fortelle.

Dog er heten både inni og utenfor disse menneskene til å ta og føle på. Ricci, men kanskje aller mest Samuel L. Jackson og Justin Timberlake leverer solide rolleprestasjoner. Timberlakes angstridde Ronnie viser at skuespilleren Timberlake også har et stort potensiale a la det Mark Wahlberg hadde i sin tid. Det skulle ikke undres om det er i filmen han helt og holdent til slutt ender opp.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis