HTML EMBED

(SIDE2): Jentene i Katzenjammer har særlig det siste året opplevd voldsomt suksess, både her hjemme, og ute i Europa. Spesielt i Tyskland har det vært en ratt og jevn stigning for det fire kvinner store bandet.

Men selv om det snart ikke er tid til annet enn å holde Katzenjammer-hjulene i gang og fram, har både Solveig Heilo og Marianne Sveen sørget for tid til å gjøre noe med sine andre musikalske prosjekter de siste månedene.

- Dette har vært det mest hektiske året så langt, både med platekontrakt og albumslipp. Men vil man noe sterkt nok, så finner man tid til det, sier Marianne til Side2, som lenge før Katzenjammer så dagens lys, allerede holdt på med prosjektet hun kaller Dandylion.

HTML EMBED

- For meg er det produksjonen og komposisjonene som er drømmen, ikke artisteriet eller en eventuell bandsammensetning eller sjanger.

Dandylion har allerede stått på scenen, da med blant annet strykere og andre strenger. Solveig Heilo har på sin side ikke et prosjekt som Marianne, men har helt siden skoledagene jobbet mye med produksjon og laget elektroniske sound ut av akustiske låter. Nylig la hun ut sin versjon av låta «Hold On» på bandets nettsider.

- Jeg har gjort slike cover hele tiden, når det er tid, med dette er første gang jeg har spilt inn og gjort mer ut av det. Katzenjammer er ikke mitt eneste univers musikalsk, jeg har bred musikksmak, sier Solveig, som ikke ser bort fra at det en dag blir noe mer konkret av alle låtene hun har gjort noe med opp gjennom.

Den tilhørende musikkvideoen har hun laget selv, hjemme på kjøkkenet.

- Jeg brukte mac'en, photobooth og klippet det sammen etterpå.

Ingen pause ennå
I sommer skrev Katzenjammer altså kontrakt med Universal, slapp annenskiva «A Kiss Before You Go», og har siden spilt en haug konserter i Norge og utlandet. For Katzenjammer er fremdeles høyeste prioritet.

HTML EMBED

- VI håper å bli enda mer synlige som det bandet vi er, ikke bare som artig liveband. Jeg synes vi har blitt litt tydeligere på det i løpet av dette året, sier Marianne, som likevel ikke legger skjul på at andre prosjekter er helt nødvendige på det personlige plan.

- Vihar snakket om at når Katzenjammer skal ha pause, så skal vi bruke tid på egne ting. Rense hodet på et vis. For da bandet begynte å ta av, så la jeg Dandylion på is. Men for egen del har jeg et veldig stort musikalsk behov, og bare måtte finne tid til Dandylion, forteller Marianne, som sier prosjektet har resultert i utgivelse - det vil si at del en er sluppet så langt. Del to kommer i mai, del tre i september.

- Det begynte med at jeg ble spurt om å skrive låt til rulleteksten til filmen Dunderland. Den ble hetende «The End», og jeg syntes den ble så sterk at jeg ville gi den ut.

Sammen med et knippe andre låter ble del en harmonisk og strykerbasert. Del to er mer rufsete og gospel og soulinspirert

Katzenjammer består av:
Anne Marit Bergheim, Marianne Sveen, Solveig Heilo og Turid Jørgensen.
Bandet så dagens lys i 2005.
Live-crewet består av Markus Arnet (lydmann og turnéleder) og Harald Hole (lys) - som også bærer utstyr og instrumenter selvsagt.

Album:
Le Pop (2008)
A Kiss Before You Go (2011)

Kommende konserter:
17.2: Drammen Teater - Drammen
18.2: Blåfrostfestivalen - Rognan
23.2: Total Slottsfjell - Tønsberg
25.2: Vestre Slidre Kulturhus
02.3 Kick Scene - Kristiansand
03.3: Rockefeller - Oslo
24.3: Rockefeller - Oslo (Ekstrakonsert)

- Del tre har jeg ikke bestemt meg for helt ennå, men del tre muligens blir noe elektronisk, forteller Marianne.

Denne uken dro Solveig og Marianne sammen med Anne Marit og Turid tilbake til Tyskland, der de skal spille inn musikkvideo.

- På sisteplata har vi gjort en cover av Land Of Confusion, det er den vi skal spille inn videoen til, i Berlin, forteller Solveig.

Resultatet kan du snart se på bandets hjemmeside. For tiden skriver jentene også nye Katzenjammerlåter - før nye plate kan du eventuelt sjekke dem på konserter i løpet av vårene, eller festivalsommeren. Ferien for i år er nemlig over.

- Ja, vi har stort sett bare en uke eller to ferie, og den forsvant nå i jula.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!