Gå til sidens hovedinnhold

Grenseløst

Fire spennende herrer fra tre forskjellige land skaper noe eget.

Daniel Erdmann – Samuel Rohrer
How to Catch a Cloud
Intakt Records/MusikkLosen

Den tyske tenorsaksofonisten Daniel Erdmann og den sveitsiske trommeslageren Samuel Rohrer har invitert med seg den franske cellisten Vincent Courtois og den tyske gitaristen Frank Möbus til å skape et kollektiv som har mye for seg.

Erdmann er et helt nytt navn for meg, mens Rohrer har vi hørt her hjemme blant annet sammen med vokalisten Susanne Abbuehl og vår egen fremragende bassist Mats Eilertsen i ECM-samspill med pianisten Wolfert Brederode. Courtois har det med å dukke opp i en rekke sjangersprengende settinger, mens Möbus er blant Europas mest spennende gitarister – uansett sjanger. I Norge kjenner vi han fra konserter med bandet Der Rote Bereich.

Bandet består altså av musikanter fra et spennende, men likevel ganske ukjent miljø her i Nord-Europa. Erdmann og Rohrer har skrevet fire låter hver, mens tittellåta er kollektivt unnfanga. Her er det overhodet ikke snakk om solist pluss komp-jazz – her er det det kollektive som står i høysetet og ”alle” er solister hele tida. Det betyr på ingen måte at det er noe tilnærma musikalsk kaos vi blir utsatt for, heller tvert i mot.

Vi har med fire meget langt framskredne musikanter å gjøre som henter impulser fra jazz, rock, frijazz og hva det enn måtte være og setter det sammen til sitt eget unike brygg. Alle er utstyrt med svært store ører og måten de har valgt å uttrykke seg på er helt avhengig av det.

Musikken er melodisk og til dels usedvanlig vakker og dvelende. Den noe spesielle instrumenteringa sørger også for at lydbildet blir spesielt og ”How to Catch a Cloud” har blitt ei flott innføring i universet til Daniel Erdmann og Samuel Rohrer. Tøft og annerledes!

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken