(SIDE2): Det er lenge siden Daniel Westling (36) ble sett i den berømte capsen og slitte jeans. Nå som han har vært forlovet med kronprinsesse Victoria (32) i snaue halvannet år, er det en ny og renere side av Daniel vi ser.

36-åringen fra Ockelbo har brukt de ni årene han har vært Victorias kjæreste på å venne seg til den rollen han nå tiltrer - det er ikke bare bare å bli prins.

I et ferskt intervju med SVT1 uttalte Daniel at han trengte den tiden, men da han fridde en kald vinterdag til sin kjære - da var han klar.

- Både jeg og omgivelsene har behøvd denne tiden. Jeg har trengt å se og lære. Er dette en situasjon og en rolle som jeg kommer til å klare og som jeg våger kaste meg inn i? sa Daniel i intervjuet ifølge Aftonbladet.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Introdusert av Madde
Paret møttes via prinsesse Madeleine (28) og Victorias bestevenninne, Caroline Kreuger (nå Nilsson) (31), som begge hadde begynt å trene på nettopp Daniels eksklusive treningsstudio. Victoria og Daniel ble raskt venner, og brukte et år på å bli skikkelig kjent - før kronprinsessen tok skrittet ut og ba ham på date.

De møttes i hemmelighet en stund, et halvt år gikk det før de ble avslørt av svensk presse - og Daniel Westling ble et navn «alle» plutselig kjente til.

Tenkte grundig
Daniel fikk kjenne på presset fra pressen. Han fikk også kjenne på presset av det å være potensiell svigersønn til selveste kungen. Carl Gustaf var ikke udelt fornøyd med sin eldstedatters valg - hun er tross alt tronarving og må ha en sterk mann ved sin side.

Skriverier om en konge som kjempet imot, og en trist Victoria som aldri ble gift, har gått i europeisk presse i flere år. Men så ga hun aldri opp, og hadde prinsesse Lilian (94) som sin viktigste støttespiller i den tiden. Lilian, som er for syk til å komme i bryllupet, fikk som kjent ikke gifte seg med sin prins Bertil før det var gått over 30 år.

Les også:Victorias store sorg

Striglet
Daniel har gått i prinseskol. Både han og Jonas Bergström (31) var elever sammen en stund, og han har fått være med det siste året ved Victorias fødselsdagsfeiring, ved kongens bursdagsfeiring og ved konserten da FN feiret 20-års jubileum for barnekonvensjonen.

Det siste året har også vært tøft. Da 36-åringen måtte opereres, og få en ny nyre av sin far, var en dramatisk tid for paret. De har begge fortalt om det i intervjuer den siste tiden, og Victoria har sagt at den tiden brakte dem enda nærmere hverandre.

Fikk våpenskjold
På lørdag, få dager unna, blir Daniel prins. Han fikk denne uken sitt eget våpenskjold, som er en gammel svensk tradisjon.

Han blir et fullverdig medlem av kongefamilien, og skal ta det svenske monarkiet inn i fremtiden ved siden av sin kommende dronning.

- Det er med glede vi nå ser fram til å dele våre liv sammen, sa Victoria i forbindelse med forlovelsen i februar i fjor.

HTML EMBED

3397