Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk Daniels nye våpenskjold

Den kommende prinsen har fått både monogram og våpenskjold.

(SIDE2): Helt i tråd med at Daniel Westling (36) blir kongelig høyhet og prins etter bryllupet, er det også med hans nye tittel og ansvar blir designet et monogram og et våpenskjold.

Kongen godkjente
Det er ifølge det svenske hoffet Daniel selv som har utformet skjoldet og monogrammet - men naturligvis i nært samarbeid med en designer.

Svensk presse har lenge fundert på hvordan det ville se ut, men det var først fem dager før den store dagen at det ble sluppet. Kong Carl Gustaf ga sitt samtykke til det hele.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Ockelbo er med
Våpenet har fire felt, som er toppet av en krone.

De fire områdene indikerer mindre våpenskjold - Västergötland, der Victoria er hertuginne, tre kronor, Folkunga riksvåpen og Daniels personlige våpen der også hjemkommunen Ockelbo er flettet inn.

Monogrammet er en stor D med en prinsekrone på toppen - som flettes inn i Victorias egen V når de to representerer sammen.

Inntog av gjester
I dag ble det kjent at Daniels foreldre få være gjester på det kongelige slott under bryllupet - men slektninger for øvrig må ta til takke med å ta inn på hotell.

- Jo finere gjestene er, jo bedre bor de, uttalte redaktøren for bladet Queen til Aftonbladet.

Blant de kongelige gjestene som har sikret seg rom i de rojale gemakker er representanter fra Nederland, Japan, Luxemburg og Jordan. Det er også betimelig å tro at de engleske representantene - prins Edward og hans kone Sophie også vil bo på slottet.

Det norske kronprinsparet skal bo på kongeskipet Norge, mens det danske kronprinsparet skal bo i Dannebrog.

Følg Side2s kongeblogg her!

Kommentarer til denne saken