Gå til sidens hovedinnhold

Dette må Daniel pugge

Slottet avslører hva Victorias ektemann nå lærer seg.

(SIDE2): Daniel Westling (36) har siden januar i år gått på såkalt prinseskole for å lære mer om rollen han offisielt trer inn i 19. juni når han får sin Victoria (32).

Både han og Jonas Bergstrøm (31) må pent finne seg i å pugge alt fra kongelige historie til kongelig etikette og tradisjoner før bryllupet.

BAKGRUNN:Nå går de i prinseskole

Halvannet år
Det svenske hoffet ga torsdag ut en pressemelding som forklarer hva Daniel faktisk må lære seg. Programmet strekker seg over halvannet år, før Daniel kan sies å være «uteksaminert» fra det kongelige utdannelsen.

I programmet som er satt opp for ham av det svenske hoffet, inngår blant annet en grundig innsetting og forståelse av hvordan hoffet fungerer.

Det inkluderer blant annet kunnskap om seremonier og kulturminner knyttet til monarkiets historie. Den kommende hertugen vil også besøke alle de ulike avdelingenen i organisasjonen, heter det i pressemeldingen.

Historie
Programmet omfatter også av studier i statsvitenskap, den svenske riksdagens og regjeringens virke, statlig og kommunal forvaltning, svensk historie, og aktiviteter knyttet til det svenske kulturlivet.

Rådgiver for Daniel Westling er seremonimester ved det svenske hoffet, brigadegeneral Jan-Eric Warren.

Kilder:Aftonbladets hoffblogg og Det svenske kongehusets hjemmeside

Kommentarer til denne saken