Gå til sidens hovedinnhold

Er Line Dance bare for bondetamper?

Elvis Presley, svette kropper og felles danseglede. Kan det bli bedre?

(SIDE2): Line Dance er ikke bare fritidssysselen til harry bondetamp- amerikanere som kjører pick-up truck og kler seg i cowboyhatt. Selv om det kanskje er det første bilde som flimrer på netthinnen din når du smaker på ordet. Line Dance.

Alabama, USA, et enormt dansegulv, en parkeringsplass full av pick-up trucks i rødt, hvitt og grønt, trange jeans, cowboy boots, budweiser, kreppa langt lyst hår under cowboyhatten. Men, slik er det altså ikke får vi vite. Det er nemlig så mye mer.

Verdenskjent dans
Line Dance er en danseform som kommer i alle mulige versjoner og som danses over hele verden. Vi må innrømme at det var med et flaut smil i munnviken vi møtte vi opp for å teste danseformen ved Jensens Dansestudio i Oslo.

- Line Dance er koreografier som danses til all type musikk. Funk, latin, pop, country også videre, sier danseinstruktør Marita Monsen.

Vi er på nybegynnerkurs sammen med 16 andre unge og middelaldrende i skjønn forening. Alle vil vi altså lære å danse internasjonalt koreograferte danser på rekke.

- Hvem er det som tror at Line Dance bare er country? roper Marita.

Ingen tør å rekke hånda i været.

The King & I
- Det er bra! Line Dance er nemlig så mye mer. Vi skal lære danser til masse ulik musikk og innenfor en rekke genre. I dag skal vi danse etter Elvis Presley, smiler Marita til oss.

Denne dansen heter: «The King & I forteller hun oss, før hun setter på Elvis selvfølgelig. På full guffe.

HVA: «Line Dance er morsomt, sosialt, god trim og gir utfordring til alle uansett hvilket nivå man er på. Du behøver ingen partner, da vi danser på rad og rekke. Dansen passer til alle aldersgrupper. Dansene vi lærer på kurset danses over hele verden. Det er faste danser som danses til fast musikk, dvs at de dansene man lærer i Norge er de samme som danses andre steder i verden» Dette er Jensens Dansestudio sin beskrivelse av Line Dance.

HVORDAN: Du danser på rekke sammen med andre. Dansen forskyver seg gjerne som i en firkant. Litt koordinasjon og lærevilje må til for å stokke beina, men koreografien læres grundig før musikken blir skrudd på.

HVORFOR: God trening både for konsentrasjonen, koordinasjonen, balansen, kondisjonen og ulike muskelgrupper. Særlig lårene og rumpa fikk kjørt seg.

HVOR: Line Dance danses over hele Norge. Sjekk med ditt nærmeste dansestudio. Vi testet Line Dance ved Jensens Dansestudio

PRIS: 6 ganger koster 300 kroner. (Vanligvis 500 kroner, tilbudspris nå)

KONKLUSJON: Dette var kjempegøy! Litt flaut i begynnelsen, men moro etterhvert. Man glemmer fort at man står der på rad og rekke som en saueflokk og kløner i vei. Det er moro når man får til koreografien og man føler seg flink når har lært seg en hel liten dans. Noen assosiasjoner til ungdomsklubben for x-antall år siden, men lar du alle hemninger og fordommer fare er dette rett og slett ren danseglede. Slitne ble vi også og kjente det godt i musklene dagen etter.

LES MER OM HELSE, TRENIG OG VELVÆRE HER

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre