Gå til sidens hovedinnhold

Dansing døgnet rundt

Elisabeth Andreassen tenker på dansingen hele tiden. Derfor er hun glad hun har et godt familieliv.

(SIDE2): - Hver gang jeg har fri skjer det noe likevel, ser Elisabeth Andreassen, populært kalt «Bettan», og ler. Hun beklager at hun kan virke noe ukonsentrert.

Full fokus på dansen
- Jeg tenker ikke effektivt og rekker ikke de vanlige tingene. Tiden går så fort bort, i tre uker skulle jeg ha handlet klær til barna, men i dag får jeg nok gjort det.

Den såkalte fridagen til artisten vil si en morgen med øving på julesanger i kjelleren, dansing, handling, henting av barn, kostymeprøver på ettermiddagen og mer sang i studio på kvelden.

- Dansingen tar all konsentrasjon. Heldigvis har jeg et godt familieliv. Ting fungerer bra hjemme og barna synes det er morsomt å være med hver fradag i studio.

Bettan er gift med Tor og har barna Nora (9) og Anna (11).

- Ikke katastrofe
Men den allsidige artisten har bare positive erfaringer med danseprogrammet, på tross av at det er tidkrevende.

- Det er veldig positivt. Det er som å komme inn i en stor hage som bare blomstrer av godt humør. Også er det sunt og godt for kroppen. Det er gøy å bite i noe jeg ikke kan og lære noe nytt, sier den svensk-norske sangerinnen.

Derfor er tankene rundt det å ryke ut todelt.

- Da får jeg tid til ting, men det er også kjipt for jeg vil lære resten av dansene. Det er ikke katastrofe, men jeg vil absolutt fortsette. Det er altfor morsomt til å ryke ut.

Bettan er nemlig svært glad i konkurranser, hun liker kamp og er en fighter.

Fredag var det veterinæren Trude Mostue og Tom-Arild Hansens som tok sin siste dans i Nydalen.

Ser oppover mot lyset
Andreassen kan vise til en lang karriere med ulike show og sceneopptredener. Hun har vært med i Melodi Grand Prix en rekke ganger.

Les mer om Bettans karriere på hjemmesiden her.

Publikum er vant til å se en strålende blid Bettan, og slik er hun privat også, hevder hun selv.

- Ja, faktisk. Jeg har vært heldig og blitt født under en positiv stjerne med positive engler som har dratt meg rundt. Det er bedre å se oppover mot lyset enn å grava seg ned i grøfta. Det kan høres banalt ut, men jeg har et positivt syn på det meste, sier hun og avslutter brått.

- Jeg merker jeg er litt stressa, jeg klarer ikke tenke, skyter hun inn og ler.

Variert karriere
Når Andreassen ser tilbake på karrieren er det en rekke ting som har betydd noe.

- Oj, det er så mye. Da jeg traff Hanne og Bobbysocks. Da vi vant og reiste rundt i verden. Spellemannprisen, sier Bettan og tar en pause.

- Det er en del som betyr mye, men mest det å treffe folk og knytte kontakter. Da er det lettere å gjøre det en vil etterpå, man får et bredere felt å jobbe på.

Elisabeth tenker seg om enda en gang, hun nevner det å treffe mennesker igjen og trekker nok en gang fram Hanne og legger også til møtene med Jan Werner Danielsen og Kikki Danielsson.

Hva gjør deg glad?

- Familien og dansen for tilfellet.

Sint?

- Det er litt forskjellige ting. Men på nyhetene i dag hørte jeg noe trist om at mange sykehjem doper ned de eldre. Det blir jeg satt ut av. At vi i Norge i dag holder på sånn. Det er pensjonister og eldre som har bygget opp landet vårt. Regjeringen bør bidra med mer penger, ikke mer nedbemanning.

Beste høstminne?

Å gå tur også sette seg inn foran peisen med varm sjokolade. Høsten er så fantastisk. En ordentlig høsttur og se på fargene og kjenne kulden. Døtrene mine og jeg pleier å ta med brune, røde og gule blader og tørke de i en tjukk bok også bruke de på høstbordet.

Hvem: Elisabeth Gunilla Andreassen, populært kalt «Bettan». Født: 28. mars 1958 i Sykkylven, og er oppvokst på Källö-Knippla i Gøteborgs nordlige skjærgård. Bor: Oslo. Sivilstatus: Gift, to døtre. Aktuell: Deltaker i «Skal vi danse» på TV 2.

LES TIDLIGERE LØRDAGSPRATEN MED:

INGAR HELGE GIMLE: Fra tøffing til sjarmtroll

ØRJAN BURØE: Skremte moren med saueflokk.

HENRIK ELVESTAD: - Jeg er litt sjenert

KRISTIN SPITZNOGLE: - Jeg er en seksuell person

ERLEND OG STEINJO: Humor-ekteparet

ESPEN THORESEN:Ikke bare moro.

VENKE KNUTSON: - Jeg er for feig

ZAHID ALI: Mistet håret etter TV-stunt

SIGRID BONDE TUSVIK: - Vil ha slibrige sms-er

JAN ERIK LARSSEN: Bånn gass dørgnet rundt

MONA B.RIISE:Monas fem på topp

RAVI: - Så skift kanal da vel

SIGURD SOLLIEN: Slik sjekker du damer

IDAR VOLLVIK:- Får mange kjærlighetsbrev

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis