Gå til sidens hovedinnhold

Danske fortsatt terrorfengslet

En marokkanskfødt danske siktet for å ha oppfordret til voldelig hellig krig må sitte i varetekt ytterligere tre uker.

Det avgjorde en dansk dommer fredag.

Said Mansour er den første personen som har blitt siktet på grunnlag av en ny dansk anti-terrorlov vedtatt i kjølvannet av angrepene på USA 11. september 2001, melder Reuters.

- Han må forbli i politiets varetekt til 23. desember. Det er grunn til å tro at han kan komme til å fortsette med sine forbrytelser, eller at han vil forsøke å snakke med andre mennesker som er involvert i saken hans og dermed hindre politiets etterforskning, sier dommer Lene Larsen til Reuters.

Mansour (45) ble pågrepet 8. september og anklaget for å ha produsert og distribuert videokassetter, CDer og DVDer politiet mener inneholder «provokative, jihadistiske taler» samt bilder av halshugginger i Tsjetsjenia.

Dansk lovgivning forbyr oppfordring til terror og å gi råd til terrorister. Straffen for slike handlinger er opp til seks års fengsel.

Dansk politi har også anholdt fem andre terrormistenkte muslimer i forbindelse med en annen sak. Danmark har omkring 550 soldater i Irak.

Mansour har appellert fredagens avgjørelse til dansk høyesterett. Han har tidligere uttalt at han var «glad» for angrepene 11. september, og har innrømmet forbindelser til velkjente radikalere fra andre land.

Høyesterett vil vurdere Mansours anke i løpet av noen dager.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken