Gå til sidens hovedinnhold

Dansker "dreper" mobilen

Det danske teknologiselskapet BluePosition har utviklet en løsning som kan slå av mobiltelefoner automatisk. Løsningen endrer innstillingene på telefonen avhengig av hvor den befinner seg.

BluePosition er basert på den trådløse nettverksteknologien Bluetooth og overtar styringen av mobiltelefoner som befinner seg i nærheten. Systemet kan for eksempel skru telefonen over på ”lydløs” eller rett og slett slå den av.

Teknologien kan blant annet brukes i møtelokaler eller andre lokaler der det ikke er ønskelig at mobiltelefonen skal ringe i tide og utide. Det kan også stilles inn for å sette ringelyden på telefonen ekstra høyt i rom med mye støy.

- Vi venter oss en del av den nye løsningen. Våre undersøkelser peker på at flere bedrifter ser ringende mobiltelefoner som et økende problem. Dette underbygges også av flere internasjonale undersøkelser, sier salgsdirektør Andreas Frøland i BluePosition.

Problemet med mobiltelefoner som ringer på upassende steder og tidspunkter er også utbredt i offentlige lokaler, som eksempelvis kinoer. Flere steder, deriblant i New York, er det innført mobilforbud på puber og restauranter.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem