Gå til sidens hovedinnhold

Anmeldelse: «Dante's Inferno»

Grensen mellom inspirasjon og kopiering er hårfin i actionspillet «Dante’s Inferno».

Utviklerstudioet Visceral Games sitt «Dead Space» fra 2008 var en deilig og nifs overraskelse. Vi fikk servert romskrekk av ypperste klasse, og de aller fleste forventet at selskapets neste spill ville være oppfølgeren.

Kreativ tolkning

Nå er riktignok «Dead Space 2» på vei, men før den tid får vi leke oss med en kreativ og brutal tolkning av den første delen av det kjente diktet «Den guddommelige komedie». For eksempel har hovedpersonen Dante har gått fra å være dikter til korsfarer, og din søken etter Beatrice sender deg ut på en ekstremt voldelig tur gjennom Helvetes ni sirkler.

Historien er overraskende god og selv om fortellingen absolutt ikke spiller hovedrollen, fungerer den og gjør «Dante’s Inferno» mer interessant enn det gjennomsnittlige actionspill. Utviklerne fortjener for øvrig skryt for de stilige tegnede mellomsekvensene som dukker opp med jevne mellomrom.

Se gameplay fra «Dante's Inferno»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Vellaget

«Dante’s Inferno» er mildt sagt kraftig inspirert av Sonys «God of War», både kontrollen, oppbygning og spillbarheten er veldig lik. Du jobber deg gjennom diverse tilnærmet lineære brett og slakter varierte beist på diverse brutale måter.

Heldigvis har spillet nok personlighet til og ikke føles som en blåkopi, og det som er kopiert fungerer strålende. De ni sirklene er mer groteske enn noe Kratos måtte utforske, og skiller seg klart fra hverandre. Fiendene er varierte og mye styggere enn det gudene sendte etter deg, kontrollen sitter på få strakser og selve spillet flyter som en drøm.

Engasjerende og involverende

Visceral Games viser igjen at de kan det med temposkifter, «Dante’s Inferno» gir deg pauser når du trenger det og pøser på med action til rett tid. Resultatet er en engasjerende og involverende actionopplevelse som det er vanskelig å legge fra seg.

De mange kampene du må gjennom er for det meste meget underholdende. Fiendene byr på ulike utfordringer og krever forskjellige taktikker, og Dante lærer (kjøper) seg hele tiden nye angrep. Etter hvert sparker du rumpe på såpass stilige og voldelige måter at det er umulig ikke å bli imponert.

Hard konkurranse

Teknisk er «Dante’s Inferno» bra, men ikke imponerende. Musikken og resten av lydbildet er strålende, mens grafikken er litt mer opp og ned. Enkelte partier er nydelige og andre middelmådige.

Et større problem er at utviklerne ikke gir inntrykk av å ha hatt noen særlige ambisjoner, jeg satt med følelsen av at «Dante’s Inferno» ble utviklet som en «God of War»-kopi. Og selv om det er en god kopi, føles spillet til tider kjent, gammeldags og blir dermed litt kjedelig.

I tillegg har det kommet spesielt ett spill i det siste, «Darksiders», som også er kraftig inspirert av Sonys klassiker, men som har prøvd seg på noe nytt og leverer en mer interessant spillopplevelse. Jeg mener at Visceral Games med fordel kunne gjort noe lignende.

Underholdende kopi

Likevel, det er ikke til å stikke under en stol at «Dante’s Inferno» både er vellaget og artig. Hvis du har Xbox 360 og er nysgjerrig på «God of War», er dette antakeligvis det nærmeste du kommer. Er du derimot PS3-eier bør du vente og se hvordan «God of War 3» blir, men «Dante’s Inferno» hjelper godt på kløen.

«Dante's Inferno» er ute til PS3, Xbox 360 samt en egen versjon til PSP (ikke testet).

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt