Gå til sidens hovedinnhold

Dårlig reisefølge

For ente gang reiser amerikanere på tur til Europa. I denne filmen kommer platthetene kommer på løpende bånd.

Eurotrip – USA 2003. Regi: Jeff Schaffer. Med: Scott Mechlowicz, Jacob Pitts, Kristin Kreuk og Michelle Trachtenberg.

Aldersgrense: 11 år.

«Eurotrip» er så dårlig at bare en syk form for humor kan rettferdiggjøre kjøp av en kinobillett. For enkelte kan allikevel et lite innslag med David Hasselhoff på tysk være verdt besøket. Det skulle vel si det meste om kvaliteten og originaliteten fra gjengen som tidligere har laget «Road Trip» og «Studietiden» («Old School» på originalspråket).

Det går hardt ut over et allerede stigmatisert Europa når den amerikanske ungdomsgjengen tar turen over Atlanteren. Uvitenhet og fordommer blandes inn i et passelig uoriginalt manus.

De fire vennene vi får følge gjennom 8 europeiske land er ferdig med endt skolegang. Turen skal være et lite avbrekk før studietida innhenter dem.

Reisen blir en kombinert ferie og leteaksjon. Scotty (Scott Mechlowicz) har nettopp funnet ut at en brevvenn ved navn Mike, egentlig heter Mieke og er en vakker tysk dame. Dermed får han kompisen Cooper med seg til Europa for å oppspore henne. Her slår de seg videre sammen med tvillingene Jenny og Jamie.

Sammen får de med seg det beste og det verste av severdigheter i blant annet Paris, Amsterdam, Bratislava og Roma.

Uten at det hjelper nevneverdig dukker noen kjente fjes også opp i filmen. Matt Damon spiller vokalist i et pønkeband og gjør suksess med låten «Scotty Doesnt Know». Dette er samme fyr som i over et år har vært elskeren til hovedrolleinnehaverens kjæreste.

Vinnie Jones møter vi som fotballpøbel i London. Laget i hans hjerte er denne gangen Manchester United og to av våre amerikanske venner får bli med i en dobbeldekker til Paris.

Filmen reklamerer ellers med at ingen europeere ble skadet under produksjonen av filmen. Omdømmet til Europa sliter kanskje litt mer - vel og merke i de lavere sosiale sjikt i USA.

Reklame

Slik får du godt internett på hytta