(SIDE2:) I helgen skrev vi om skuespillere som har prøvd seg som artister.

LES MER: Stjernenes ukjente bijobb

Det er også fullt mulig å gå motsatt vei, noe det finnes mange eksempler på. Bjørk i «Dancer in the Dark», Eminem i «8 Mile» og Keith Richards i «Pirates of the Caribbean» er bare noen av artistene som har fått skryt for sine prestasjoner på film.

Dessverre er det ikke alle som gjør suksess når det gjelder mer krevende spill enn i musikkvideoer. Nettstedet Gigwise har plukket ut de ti verste eksemplene på artister som prøver å bli skuespillere

50 Cent i «Get Rich or Die Tryin’» (2005)
Filmen handler om rapperen Marcus, en narkolanger som vil bli rapartist. Den fikk elendige tilbakemeldinger og overbeviste ingen om at 50 Cent hører hjemme foran kamera.

Sting i «Quadrophenia» (1979)
Sting passer ikke til å spille en superkul fyr, og hans dårlige skuespill er umulig å skjule når han spiller mot den talentfulle Phil Daniels.

Prince i «Under the Cherry Moon» (1986)
Den kjente artisten gjør visstnok en svært dårlig jobb i denne filmen, som handler om to venner som lurer penger fra rike kvinner.

Mick Jagger i «Ned Kelly» (1970)
The Rolling Stones-vokalisten spiller tittelrollen som en mann som havner på gal side av loven.

Steven Tyler i «Be Cool» (2005)
Dattera hans Liv er flink til å spille, så hun burde kanskje lært ham et par triks når han skulle prøve seg som skuespiller?

Billy Idol i «The Doors» (1991)
Oliver Stone kunne nok valgt en bedre skuespiller i rollen som Jim Morrisons kamerat Cat.

Andre 3000 i «Semi-Pro» (2008)
Skal vi tro Gigwise var ikke Andre så nøye på lese manuset før han fikk rollen i denne komedien.

David Bowie i «The Prestige» (2006)
David Bowie spiller en mystisk oppfinner i denne tryllefilmen. Filmen er svært bra, men han passer ikke i rollen, mener Gigwise.

Michael Jackson i «Moonwalker» (1988)
Denne merkelige filmen på halvannen time, inneholder blant annet flere musikkvideoer, en parodi på musikkvideoen «Bad», flere klipp fra Michael Jacksons karriere og en sekvens hvor Jackson spiller en superhelt.

Madonna i «Shanghai Surprise» (1986)
Madonna spiller en sykepleier som prøver å finne ut hvordan hun kan behandle pasientene sine med opium. Problemet er at hun er langt bedre til å synge enn å spille.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!