(SIDE2): Sliter du med å huske hvor du har lagt nøklene dine? Eller når du reiser deg opp for å hente noe, og i det du tusler over stuegulvet så har du allerede glemt hva det var du skulle finne?

Vel, du er nok ikke alene om å lide av små hukommelsestap en gang i blant, men nå mener forskere at ett enkelt triks kan hjelpe deg.

Flere riktige svar

Ifølge en ny studie, publisert i Legal and Criminology Psychology, har nemlig forskere og pskykologer fra University of Surrey sett at det å lukke øynene fører til at man husker bedre, skriver Science Daily.

Forskerne testet ut teorien på 178 personer der deltakerne fikk se korte filmer og deretter ble stilt spørsmål om hva de nettopp hadde sett. Deltakerne skulle svarte også på de samme spørsmålene en uke senere.

Deltakere som hadde øynene lukket da de svarte på spørsmålene hadde 23 prosent flere riktige svar enn delakere som hadde øynene åpne.

«Booster» hukommelsen?

Robert Nash, en av forskerne, sier at det sannsynligvis er lettere å blokkere ut eventuelle distraksjoner når man lukker øynene. Han påpeker også at politiet lenge har vært klar over fordelene ved å be øyevitner om å lukke øynene under vitne-intervjuer.

Nash mener at det å lukke øynene er et enkelt triks som også kan komme til nytte i dagligdagse situasjoner, for eksempel når du sliter med å huske et passord, handlelister og lignende.

I tillegg viser tidligere studier at det å lukke øynene også kan hjelpe med å huske hendelser som skjedde for flere år tilbake, skriver Daily Mail.