Gå til sidens hovedinnhold

Dårligste måneden på 3 1/2 år

Asia fulgte USA ned og fikk den verste måneden siden september 2002.

De asiatiske aksjemarkedene fikk den dårligste måneden i mai på mer enn 3 og et halvt år. Man må tilbake helt tilbake til september 2002 får å finne en tilsvarende svak måned.

Det var spesielt de typiske eksportsensitive aksjene som ble rammet av nedgangen. I går kom tallene over den amerikanske forbrukertilliten som ble svakere enn antatt grunnet de høye drivstoffprisene. Dermed øker bekymringen for at den amerikanske økonomien er i ferd med å kjøles ned.

Den brede Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific-indeksen, som måles i dollar og dekker 14 markeder i regionen, falt 1,50 prosent til 128,65 poeng onsdag morgen. Alle de 10 sektorene falt tilbake og dermed endte indeksen ned 6,1 prosent i mai, og har ikke falt så mye siden september i 2002 da indeksen endte ned 6,4 prosent.

I Japan falt Nikkei-indeksen 2,37 prosent til 15.482,80 poeng, mens den mer brede indeksen Topix var onsdag morgen ned 1,35 prosent til 1.590,95 poeng.

En rapport fra de japanske myndighetene viser at det private forbruket ble svakere enn ventet, og dette bidro til å tynge det japanske aksjemarkedet.

Svekkelsen i dollaren rammet også det asiatiske aksjemarkedet. Det brede børsfallet i USA smittet også over på børsene i Asia.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken