Gå til sidens hovedinnhold

Billig moro på iPhone

Gode spill har blitt håndholdte sensasjoner med iPhone og iPod Touch.

GAMER.NO: Det håndholdte spillmarkedet er stort, ingen tvil om det.

Playstation Portable ble kanskje ikke den suksessen mange forventet, men Nintendo DS gjør det svært godt, samtidig som de aller fleste har mobiltelefoner med spillmuligheter.

Les også: Nintendo DSi til Europa

Fin kombinasjon

Spill på PSP og DS er imidlertid dyrt, og på mobilen er kvaliteten variabel, samtidig som de små tastene ofte gjør spilling til en frustrerende øvelse i fingerakrobatikk.

Derfor er det kanskje ikke så rart at spill til iPhone og iPod Touch har blitt mer og mer populært. Her kombineres lave priser med gode kontroller og innovative ideer.

Les også: Slik spiller du på iPhone

De beste spillene ligger for øvrig i det nedre prissjiktet, det er her innovasjonen og entusiasmen for eget produkt skinner aller best igjennom.

Seks anbefalte spill:

Touchgrind (Illusion Labs, 4+, 29 kroner)
* Rullebrettsimulator der du styrer brettet med fingrene dine. Ikke perfekt, men morsomt for korte bolker med spilling.

Skybound (Tumbleweed Interactive, 4+, 6 kroner)
' Norskprodusert spill der man skal styre en ball trygt oppover i sin ferd mot det store intet. Balanse og reaksjon er svært sentralt, og dette er intet en nervepirrende moro. Svært avhengighetsdannende.

Fieldrunners (Subatonic Studios, 9+, 29 kroner)
* Lett strategi der du skal bygge våpentårn for å hindre fiendtlige enheter å krysse jorder. Spillet er utfordrende og kaotisk, og et godt kontrollsystem sørger for mange timer med underholdning.

Flick Fishing (Freeverse, 4+, 6 kroner)
* Fiskespill som setter deg i stand til å dra inn mange ulike rugger i forskjellige typer farvann. Lettbent og morsomt, et spill som passer perfekt for folk i farta.

Hero of Sparta (Gameloft, 9+, 35 kroner)
* En vaskekte God of War-klone. Her kjemper du mot monstre i et actiontungt spill der kombinasjoner er viktige for å lykkes. Et flott mobilt actioneventyr.

Warfare Inc. (Spiffcode, 9+, 29 kroner)
* Kanskje et av de dypeste og beste strategispillene på formatet. Her blir du raskt involvert og hektet i det som er et spill av absolutt toppklasse.

Les mer om dataspill på Gamer.no
Les mer om iPhone og iPod Touch på Amobil.no

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua