(SIDE2): Mange av landets single har muligens gått i vinterdvale, men fremdeles er det en god del der ute som er på leting etter den rette. Og det dates over en lav sko: Komplett fremmede mennesker møter hverandre, gjerne etter å ha sagt hei og utvekslet telefonnummer på fylla, for nok et glass eller en middag.

Men det er noen ting jenter kan tillate seg på en date, som gutta bare må glemme å prøve seg på.

LES også: Svaret denne mannen ga da han ble avvist på andre date går verden rundt
OG her: Økte bryststørrelsen, ble 34 prosent mer populær på Tinder

Ikke tilby å betale

Det er svært vanlig at man betaler halve regninga etter en date, men vi mistenker at det fremdeles er han som napper til seg regninga når den legges på bordet. Og det er tydeligvis greit at hun ikke tilbyr seg. Hadde han derimot ikke tilbydd seg å betale gildet, vil det fremdeles – på tampen av 2015 – være få jenter som ikke hadde hevet et øyebryn og kjapt revurdert ønsket om en ny date.

Innrømme at man har stalket på nett

Sannsynligheten for at både han og hun har sjekket ut den andre via Facebook, google og andre nett-måter, er stor. Men at hun snakker om hva hun har funnet ut kommer inn under kategorien «sørge for at han ikke er koko før hun treffer mannen». Skulle han derimot finne på å innrømme at han har sjekket henne ut og kommenterer eventuelle Facebook-statuser, så er han gæern.

LES også: Bruker Tinder for å få uforpliktende sex

Ta første taxien

Dersom daten ender med at man går hver til sitt, noe som absolutt er innafor også i disse Tinder-tider, så vil neppe noen reagere dersom hun, uten å lee på et øyebryn, tar den første bilen som kommer. Dersom han derimot slenger seg inn i første ledige taxi og drar med et «tudelu», så kan han trolig se langt etter noe mer med den dama.

Komme for sent

En date er et gitt sted til en gitt tid, men det kan selvsagt være grunner til at man kommer for sent. Dersom hun gjør det, regnes det som naturlig for å slippe sitte i baren alene og blomstre. Gjør han det, er han ikke pålitelig, og bør forkastes før han i det hele tatt er testet ut mer.

Snakke om seg selv. Mye

På date er poenget at man skal bli kjent med hverandre. Men det er utvilsomt langt mer lov for henne å prate om seg selv og sitt; venninnene sine, fiendene sine og hunden hun lar sove i sengen sin. Han kan ikke gjøre det i like stort grad. Hun er nemlig sjarmerende, han er selvopptatt.

Dersom du er en av de som derimot ikke har vært på en date på evigheter, kanskje fordi du nylig var i et forhold, kan sjekke denne: 5 regler for hvordan du dater etter et samlivsbrudd